Szegedi egyetemi hírek

2023.01.28. 16:27

Nyílt napokat rendeztek az egyetemen - Galéria

A felvételizők mellett a szülőket és a középiskolai pedagógusokat is várták a Szegedi Tudományegyetem központi nyílt napján, ahol minden felmerülő kérdésre választ kaphattak a felsőoktatási felvételi eljárással és az egyes képzésekkel kapcsolatban. A bölcsészkar duplázott, a decemberi nagy érdeklődésre való tekintettel másodjára is megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt.

Koós Kata

Fotó: Karnok Csaba

A Szegedi Tudományegyetem mind a 12 kara külön standnál mutatkozott be a központi nyílt napon, amelynek a József Attila Tanulmányi és Információs Központ adott otthont szombaton. A karok mellett az egyetemi kollégiumok, a Kulturális Iroda, a Junior Akadémia és a különböző ösztöndíjprogramok képviselői is kitelepültek. Az előadásokon és a szülői értekezleten az érdeklődők információkat szerezhettek a felsőoktatási felvételi eljárás legfontosabb tudnivalóiról, idei változásairól. 

Az SZTE munkatársai készségesen válaszoltak a látogatók összes felmerülő kérdésére az intézmény mind a 380 szakját illetően. Rescsik Csaba például a Természettudományi és Informatikai Kar akadálymentessége iránt érdeklődött. A kerekesszékes fiatalember lapunknak elmondta, programtervező informatikus szakra szeretne felvételt nyerni, és az épületek akadálymentessége kulcsfontosságú szempont végső döntésében, hogy Szegeden vagy máshol folytatja tanulmányait. 

A szomszédos épületben a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar külön is bemutatkozott. Decemberi nyílt napjukat akkora érdeklődés övezte, hogy a duplázás mellett döntött a karvezetés. A rendezvényen Gyenge Zoltán dékán köszöntötte a látogatókat a kar patinás előadótermében, az Auditórium Maximumban. Elmondta, az SZTE BTK hazánkban a legszélesebb képzési kínálatot nyújtó és oktatói kiválóság tekintetében a legjobb bölcsészkar. Mindezek mellett a kar legfőbb vonzerejét a pezsgő közösségi életében határozta meg, külön kiemelve a kari kávézóban, a Radnóti Caféban zajló kulturális programkavalkádot. 

A felvételi eljárás kart érintő változásairól Kasik László oktatási dékánhelyettes tartott jó hangulatú tájékoztatót. Elmondta, noha országosan megszűnt az emelt szintű érettségi kötelezettség, néhány szak ez alól kivételt képez az SZTE bölcsészkaron. Az anglisztika, az angol nyelv és kultúra tanára osztatlan tanárszak, a régészet és a pszichológia képzések esetében továbbra is kötelező az emelt szintű érettségi. 

A bölcsészkar épületében 18 szak állított fel információs standot, továbbá húsz különböző miniórán adtak ízelítőt az egyes képzések az egyetemi tanórákból. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában