Bosnyák férfi csempészte az embereket

S. Z.

Fotó: Havran Zoltán

Mórahalomnál fogtak el a rendőrök szombaton egy embercsempészt – közölte vasárnap az Országos Rendőr-főkapitányság. Azt írták, hogy éjjel 2 órakor állítottak meg egy szerb személyautót, amelyet egy bosnyák férfi vezetett. A sofőrön kívül a járműben 7 külföldit találtak.

A rendőrség közleményéből az is kiderült, hogy az országban aznap összesen 172 határsértőt tartóztattak fel. Közülük Csongrád-Csanád vármegyében 8 csoportban 148 emberre bukkantak Ásotthalmon, Mórahalmon Szegeden és Zákányszéken. A szomszédos Bács-Kiskun vármegyében a rendőrök 14 határsértőt tartóztattak fel Balotaszálláson és Kelebián. De találtak migránsokat Pest vármegyében is, összesen tíz embert.

Ugyancsak szombaton a határkerítés Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán összesen 122 migránst sikerült megállítani, mielőtt még átléphette volna azt országhatárt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, algériai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Mórahalomnál elfogott embercsempész ellen pedig eljárást indítottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában