Felmentés a Mars téri pavilonbontás ügyében - Fotók

S.Z.

Szegeden, a Mars téri piac átépítése, fejlesztése miatt bontották le, illetve helyezték át 2009-ben a régi pavilonokat.  Archív fotó: Karnok csaba

Fotó:

Megváltoztatta a másodfokon eljáró Szegedi Törvényszék ítéletét a Szegedi Ítélőtábla, és jogerősen is felmentette a Mars téri pavilonbontás ügyében a Szegedi Vásár és Piac Kft. korábbi vezetőjét – közölte az ítélőtábla. A jogerős ítélet indokolásában Benedek Tibor tanácselnök kiemelte, hogy az ítélőtábla a Szegedi Törvényszék ítéletében megállapított tényállást elfogadta, azonban nem osztotta sem a másod-, sem az elsőfokú bíróság jogi indokait. 

Az ítélőtábla szerint a vádlott a pavilonok áthelyezésekor tanúsított magatartása nem volt sem jogellenes, sem a társadalomra veszélyes, így nem történt bűncselekmény. A jogerős ítélet ellen nem lehet fellebbezni. Az egész ügy akkor kezdődött, amikor Szeged európai uniós támogatást nyert a Mars tér rekonstrukciójára. Ekkor felmondták a korábbi bérleti szerződéseket, azonban az addig ott árusítók nem bontották el a pavilonjaikat, ezért a város pert indított. Mielőtt jogerős ítélet született volna, az akkori cégvezető 2009 novemberében szerződést kötött négy elárusítóhely, köztük a jelenlegi pótmagánvádló pavilonjának áthelyezésére. Bár lényegesen egyszerűbb lett volna a pavilonok bontása, a vádlott úgy döntött, hogy inkább áthelyezteti az építményeket. A kivitelezővel abban állapodtak meg, ezt úgy csinálják, hogy épségben maradjanak a pavilonok. Ez azonban nem így lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában