Krimi

2023.02.05. 20:57

Máig nincs meg a felelőse a buszon felejtett tiszaderzsi óvodás halálának

A sofőr nem kér bocsánatot, Inez szülei képtelenek feldolgozni a tragédiát.

Illusztráció: Shutterstock

Tavaly június 7-én, mint minden más reggelen a szülők felültették a négyéves Inez Flórát a tomajmonostorai óvoda és iskola közös buszára. Tették ezt abban a tudatban, hogy egyetlen gyermekük biztonságban utazik megbízható felnőtt kíséretében Tomajmonostorára. 

Aznap reggel egy helyettesítő sofőr dolgozott, aki nem ismerte jól a gyerekeket. T. István megállt az iskolánál, és megvárta, míg a kicsik leszálltak. Elkerülte a figyelmét, hogy egy kislány még a fedélzeten maradt, ezért a buszt lezárta. Inez Flóra csaknem nyolc órát tölthetett az 50 fokosra hevült utastérben, amíg a sofőr rátalált. 

A helyszínre hívott mentők gyorsan kiértek, a kislányt pedig kórházba szállították. Az orvosok napokig küzdöttek érte, de végül meghalt.

Forrás: Ripost

Fazekas Szabolcs, Tomajmonostora polgármestere szűkszavúan ennyit reagált a Ripost megkeresésére: „Az önkormányzat a belső vizsgálatot lezárta, az információkat és a dokumentumokat átadtuk a nyomozó hatóságnak.”

A gyászoló édesanyát, Esztert, egyelőre nem sikerült elérni, egy közeli rokon mondta el a lapnak: a család szeretné, ha minél hamarabb ítélet születne, de úgy vélik, a büntetőügy legalább két évig elhúzódik.

„Miközben a szülők gyászolnak, a buszvezető békében éli világát. A mai napig nem kért bocsánatot” – mondta a hozzátartozó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!