Szegedi hírek

2023.02.06. 12:30

Szerelmes kalandtúrával indul a Házasság hete - Galéria

Párkapcsolati előadások, belvárosi barangolás, táncház és interaktív foglalkozások várják a szegedi párokat az idei Házasság hetén. A programok február 11. és 19. között zajlanak majd városszerte.

Koós Kata

A Házasság hete országos programsorozat idei mottója: Szeretetbe kapaszkodva. A szegedi rendezvények főszervezője a Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökség CsaládKözPontja, a programok február 11. és 19. között zajlanak majd. A cél idén is kettős, egyrészt megerősíteni meggyőződésükben azokat, akik már házasságban élnek, másrészt pedig érveket és szempontokat adni azoknak, akik bizonytalanok az elköteleződés és a hűségben megélt férfi-nő kapcsolat létjogosultságában.

A nyitóprogram szerelmes kalandtúra lesz Szeged belvárosában szombaton 15 órától, amelyre február 9-ig jelentkezhetnek az érdeklődők a pasztoralis.hu oldalon. A körülbelül másfél órás barangolás során a város múltjából ismert házaspárok életének történeteit idézik majd fel a résztvevőknek, amelyekhez kapcsolódóan párkapcsolat-erősítő feladatokat kapnak. A túrát teljesítők között élménykuponokat sorsolnak ki a szervezők. 

A nyitómise vasárnap 10 órakor kezdődik a Dómban, amelyen Tóth András görögkatolikus pap mond szentbeszédet. 

Február 13-án 17 és 19 óra között párkapcsolati játékra várják a párokat a Katolikus Házba Szövevényes életünk címmel, amely során padlóképes foglalkozás keretében tekinthetnek életükre, kapcsolatukra. A programra február 10-ig lehet jelentkezni szintén a pasztoralis.hu weboldalon. 

Kedden szintén a Katolikus Házban 18 órától „Csak semmi pánik, család-dinamika” címmel rendez interaktív műhelyfoglalkozást Szászi Balázs és Szásziné Fehérváry Anikó családterapeuta házaspár. Erre a programra február 12-ig lehet jelentkezni. 

Szintén jövő héten kedden este fél hét és nyolc óra között a Szegedi Evangélikus Kollégium és Diákotthonban kerekasztal-beszélgetést rendeznek „Talpig nehéz hűségben?” címmel. Farkas Attila család- és párterapeutával beszélget majd Cserháti Sándor evangélikus lelkész és Krämmer Erika evangélikus presbiter az elköteleződésről, a felnőttkori kötődésről, biztonságról és szabadságról, hűségről és döntésekről. 

Február 15-én a Házasság hete keretében tartják majd 14 órától a Karolina Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumban az egyházmegyei szavalóverseny és rajzpályázat díjkiosztóját is. Szintén aznap 18 órától az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban Kozma-Vízkeleti Dániel család- és pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus tart előadást „Tartós és harmonikus párkapcsolat – kinek kell?” címmel.  

Jövő héten csütörtökön 18 órától  a Keresztpont Közösségi Ház Nagytermében Párkapcsolatból szövetség címmel Bedő Imre tart előadást. A párokat fotósarok és egy profi fotós is várja, a belépődíj 3000 forint. Jegyek a keresztpont.hu oldalon, vagy a helyszínen vásárolhatók.

Február 17-én a Cuháré Táncműhely várja majd táncházba a párokat 17 és 20 óra között a Katolikus Házban. 

A programsorozat vasárnap 10 órakor ökumenikus istentisztelettel zárul a Honvéd téri Református Templom nagytermében, a Dómban este nyolckor kezdődő szentmisét pedig a tiszta szerelemért ajánlják majd fel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában