Szombaton 18 órától játszanak

2023.03.24. 14:58

Sostaric biztosan kihagyja a Pick Szeged tatabányai bajnokiját

Először lép pályára az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a 2022. január 12-én átadott tatabányai multifunkcionális sportcsarnokban. Ma 18 órától az egykori bányászváros csapata ellen játszik NB I.-es rangadót a címvédő a 19. fordulóban. A mérkőzést az M4 Sport televízió élőben közvetíti.

Becsei Dávid

Biztosan kihagyja Sostaric a tatabányai bajnokit.

Fotó: Karnok Csaba

Ha van nehéz feladat, akkor most az vár a szegedi kézilabdázókra. Egy történelmi meccsen a Telekom Veszprémtől elszenvedett tizenhárom gólos hazai vereség után három nappal Tatabányán kell bajnoki mérkőzést játszania. Az ősszel láthattuk a Pick Arénában, nem könnyű ellenfél a nyáron átalakult MOL Tatabánya. Akkor jobb hajrájának köszönhetően nyert a Pick 32–30-ra. Az utolsó öt perc még 30–30-as döntetlenről indult, de Bombac jó megoldásainak hála sikerült itthon tartani a két pontot. 

Matematikailag még nincs bebiztosítva a szegediek bajnoki döntőbe jutása, gyakorlatilag viszont mégis, hiszen elképzelhetetlen, hogy a hátralévő hét meccséből az összeset elveszítse. A hátralévő mérkőzéseket a döntő pályaelőnye miatt kell megnyerni, azonban az áprilisi Telekom Veszprém ellenit ehhez legalább hat góllal kellene felülmúlni. 

A Tatabánya is vereségből jön, ugyanis nagy meglepetésre 29–25-re kikapott az előző hétvégén Komlón. Ancsinék így is őrzik harmadik helyüket, három ponttal előzik meg a Csurgót, míg a Szegeddel szemben tizenegy a hátrányuk. 

Egy hiányzója biztosan lesz a Picknek, ugyanis Sostaric bokája aláfordult a Veszprém ellen. A klub közlése szerintem nincs komoly baj, ezt a bajnokit viszont biztosan kihagyja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában