Férfi kézilabda

2023.03.25. 20:48

A Pick Szeged nem botlott Tatabányán

Veszprémi döntetlen értékelte felül az OTP Bank-Pick Szeged 33–31-es győzelmét Tatabányán ötezer szurkoló előtt. Bogdan Radivojevics megállíthatatlan volt, tizenkét lövéséből ugyanennyi gólt szerzett.

Becsei Dávid

12/12. Radivojevics hibátlan lőlapot produkált Tatabányán.

Fotó: Karnok Csaba

Történelmi veresége után kellett az új tatabányai sportcsarnokban pályára lépni a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának. Mario Sostaric bokasérülés, Luka Stepancic beteg miatt hiányzott, Sebastian Frimmel pedig pihenő kapott Juan Carlos Pastortól. A hazaiak mindössze tizenegy mezőnyjátékost neveztek a meccsre, Topic Petar, Ubornyák Dávid és Josip Peric is hiányzott. 

Jól kezdték a találkozót a szegediek, a 13. percben már 9–4-re vezettek. Ez a négy-ötgólos különbség állandósult, a szünetben viszont háromra csökkent. 

A második játékrészben először a 44. percben zárkózott fel mínusz kettőre a Tatabánya, majd az 56. minutumban 30–29-re. A remeklő Radivojevics két találatával ismét három lett a különbség, az utolsó két és fél percben pedig már nem forgott veszélyben a szegedi siker. Ehhez nagy szükség volt a végén az Alilovic-bravúrokra és a hibátlanul lövő Radivojevicsre. Hozta a kötelezőt a Pick, készülhet a Veszprém elleni csütörtöki BL-visszavágóra, majd a magyar kupa négyes döntőre. 

A Telekom Veszprém óriási meglepetésre 29–29-es döntetlent játszott Balatonbogláron a NEKA vendégeként. Ez azt jelenti, hogy amennyiben az OTP Bank-Pick Szeged nem botlik már a bajnokságban, és április 15-én bármekkora különbséggel legyőzi itthon a Telekomot, akkor az élen zárja az alapszakaszt és pályaelőnyről kezdheti majd a bajnoki döntőt, amely az egyik fél második győzelméig tart. 

MOL Tatabánya KC–OTP Bank-Pick Szeged 31–33 (15–18) 
Férfi kézilabda NB I., 19. forduló. Tatabánya, Multifunkciós csarnok, 5 ezer néző. Vezette: Bócz, Wiedemann. 
MOL Tatabánya KC: Székely – Rodríguez P. 1, Ancsin 5, Győri M. 4/3, VILOVSZKI 4, Obradovics 2/1, UGALDE 5. Csere: Nagy B. (kapus), BODOR 5, Pergel 2, Maras 3, Edwards. Vezetőedző: Tombor Csaba. 
OTP Bank-Pick Szeged: Mikler – RADIVOJEVICS 12/4, Tönnesen, Mackovsek 3, BÁNHIDI 5, Szita 2, Bombac 1. Csere: ALILOVIC (kapus), Rosta, Garciandía 6, Bodó 3, Blonz 1, Gaber. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
Hétméteres: 5/4, ill. 4/4. 
Kiállítás: 4, ill. 10 perc. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában