Férfi kézilabda

2023.03.28. 18:24

Pick Szeged: jön a veszprémi BL-visszavágó

A párharc második felvonása új mérkőzés lesz. Ebben bíznak a szegedi szurkolók, hogy a Pick a Telekom Veszprém elleni Bajnokok Ligája-visszavágón teljesen más arcát mutatja majd, mint tette azt múlt szerdán a Pick Arénában.

Becsei Dávid

Felemás főpróbát tartottak. A Szeged 33–31-re nyert bajnokin Tatabányán, míg a Veszprém óriási meglepetésre 29–29-es döntetlent játszott Balatonbogláron a NEKA ellen.

Fotó: Karnok Csaba

Tét a nyolc közé jutás – ezzel a felütéssel harangoztuk be a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának történelmi mérkőzését az OTP Bank-Pick Szeged és a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatai között. A történelmi meccs történelmi végeredménnyel zárult, a Veszprém 36–23-ra győzött Szegeden, ezzel gyakorlatilag formalitássá téve a visszavágót. 

A nyolc közé jutásért rendezett párharcok második felvonása (csütörtök 18.45-től, élő: Sport1 Tv) előtt a tét a becsület visszaszerzése lesz. Már ami a szegedi csapatot illeti, de ide vehetjük a román Dinamo Bucurestit is, amely szintén otthon szenvedett szinte megsemmisítő vereséget a német THW Kieltől. Xavi Pascual együttese hasonlóan Pastoréhoz, tizenhárom gólos hátrányból várhatja a folytatást idegenben, miután otthon 41–28-ra kikapott csapata. 

A férfi kézilabda Bajnokok Ligáját a 2009–2010-es szezon óta bonyolítják le a négyes döntő rendszerében, amelyet rendszeresen Kölnben, a Lanxess Arénában rendeznek meg.

Ennek bevezetése óta a német Füchse Berlin dolgozta le a legnagyobb hátrányt az egyenes kieséses szakaszban. 

A negyeddöntő első mérkőzésén 34–23-as vereséget szenvedett a Berlin a spanyol Ademar León vendégeként a 2011–2012-es idényben, majd a németországi visszavágón 29–18-ra nyert, így idegenben lőtt több góllal bejutott a négyes döntőbe. Az elődöntőt viszont már 25–24-re a THW Kiel ellen, bronzmeccsét pedig 26–21-re az AG Köbenhavn ellen veszítette el. 

A 2008-ban átadott Veszprém Arénában egyetlen vendégcsapat sem aratott még kétszámjegyű különbséggel győzelmet. Ehhez a legközelebb a német Füchse Berlin járt 2011. novemberében, amikor 33–24-re nyert. Óriási hőstett lenne tehát már az is, ha a Szeged vagy a Bukarest akár csak megközelítené a kétszámjegyű különbségű győzelmet, hiszen a Füchse minderre saját pályáján volt képes tizenegy esztendővel korábban. 

Egy biztos: a visszavágóra jegyet váltott szegedi szurkolók ingyen tekinthetik meg a helyszínen a találkozót, miután a Tisza-parti klub közleményben jelezte, megtérítik a megváltott jegyek árát, de azok érvényesek maradnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában