Szentes

2023.03.30. 20:40

Búcsúztak a jegyzőtől

Munkatársunktól

Archív Fotó: Török János

Megtartotta márciusi rendes ülését a képviselő-testület. A tanácskozás kezdetén köszöntötték a nyugdíjba vonuló Sztantics Csaba jegyzőt. Utódja a 8 pályázó közül kiválasztott szegvári Döbrőssyné Seres Ilona lesz. Az új jegyző jelenleg maga is képviselő Szegváron, ezt az összeférhetetlenség azonban megszünteti. 

Ezt követően három olyan vállalkozót köszöntött a polgármester, akik az elmúlt időszakban kiemelkedően végezték a tevékenységüket: Bali János, a Bali Solar Kft. ügyvezetője, Pintér Balázs, a PB-Steel Kft. ügyvezetője és Váczi Bálint, a Váczi-Vill Kft. ügyvezetője kapott polgármesteri elismerést. Ezt követően a közelmúltban elhunyt Csiky Lászlóra és Vásárhelyi Bélára emlékeztek egyperces néma főhajtással. Az ülés során a testület meghallgatta a közbiztonsági és tűzvédelmi beszámolókat, majd döntöttek arról is, hogy a jövőben felújítják az önkormányzati tulajdonban lévő üzlethelyiségeket. Ezek közül 17-et jövőre, tizenkettőt 2025-ben, 3-at pedig 2026-ban korszerűsítenek a tervek szerint. Döntés született a Kossuth Lajos utca 8. szám alatti ingatlan emeleti részének sorsáról is.

A volt földhivatal irodahelyiségét a tulajdonos, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. hirdette meg. Az ingatlan – amelyet korábban az önkormányzat ingyen szeretett volna megkapni – 87 és fél millió forintos kikiáltási árról indul. Az ügyben hosszas vita alakult ki, a fideszes képviselők amellett érveltek, hogy befektetési céllal meg kellene vásárolni az ingatlant, míg a többséget adó Jövőnk Szentes Egyesület képviselői amellett foglaltak állást, hogy a városnak nincs erre forrása. A testület 8 igen, 3 nem és 1 tartózkodás mellett úgy döntött, nem él elővásárlási jogával. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában