Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája

2023.03.30. 20:52

45 percig tartotta a lépést a Pick Szeged a Telekom Veszprémmel

Biztató meccsmomentumokat hozott az OTP Bank-Pick Szeged játéka a veszprémi visszavágón a Bajnokok Ligájában, ez viszont a győzelemhez kevés volt, a továbbjutás pedig már a Pick Arénában eldőlt. A 36–23-as első felvonás után 38–33-ra nyert ismét a Veszprém.

Becsei Dávid

Bodó Richárd ezúttal három góllal zárta a mérkőzést.

Fotó: Török Attila/MW

Ugyanaz a lehetetlennek tűnő kihívás várt Veszprémben a Pick Szegedre, mint a Dinamo Bucurestire Kielben. Hazai tizenhárom gólos vereség (28–41) után idegenben talpra állni és visszaszerezni a csapat becsületét. A román bajnoknak ez sikerült szerdán este Németországban, 32–31-re nyert. A THW Kiel így is továbbjutott és a négyes döntőért majd a francia Paris Saint-Germainnel csatázik a negyeddöntőben. A Wisla Plock hazai döntetlen után Nantes-ban is ikszelt, így szétlövés, hétméteresek döntöttek a továbbjutásról a lengyel csapat javára, így a következő körben a német Magdeburggal játszik. 

És akkor a magyar rangadó. Mindkét csapatnak akadt hiányzója, ugyanis a hazaiaknál Kentin Mahé belázasodott, így a térdműtét után rehabilitáló Jahja Omar mellett rá sem számíthatott Momir Ilics. Pastor egy helyen változtatott a hazai találkozóhoz képest, Luka Stepancic helyére a norvég válogatott balszélső, Alexander Blonz került be. 

Nem volt kérdés, ahhoz, hogy a szegedi remény felmerüljön, de akár reális esélye legyen a győzelemre, ahhoz meg kellett lepni a hazaiakat. Martins kezdőcsapatba jelölésével és a hét a hat elleni támadásokkal lépte ezt meg Pastor. Jöttek is szépen a Pick-gólok, de Rasmus Lauge extra napját élte, így egy itt, egy ott volt a forgatókönyv. A 8. percben 6–5-re vezetett a Szeged, ezt követően viszont Bánhidi, majd Rosta kiállítása alatt megtorpant. A 11. minutumban először mutatott kétgólos különbséget az eredményjelző, 9–6-nál pedig időt kért Pastor. Lelassult a veszprémi gólgyártás, miközben a vendégek 13–12-re zárkóztak fel, az első félidő utolsó harmada innen indult. 

Mikler Roland jól védett, de ez is kevésnek bizonyult a szegedi sikerhez.
Fotós: Török Attila/MW

Martinst Bombac váltotta, balátlövőben pedig Szita kapott stabil játéklehetőséget. Sültek a szegedi átlövések, miközben Mikler is egyre több bravúrt bemutatott a kapuban. Frimmel lábáról fordult ki Rémili bokája, a francia világklasszis nem is tudta folytatni a játékot. Ugyanakkor a hibákkal sem fukarkodott a Szeged, főleg támadásban, így a szünetig nem sikerült egyenlíteni, de a hátrány minimális volt. 

A 37. percre 20–18-ra lépett el a Pick Szeged. Mire eljátszhattunk volna a nagyobb különbség gondolatával, máris visszavette a vezetést a Veszprém, 22–20. Alig tíz perccel később már 30–23-at mutatott a tábla, összesítésben pedig már közte húsz… 

Az utolsó negyedórára a győztes és a továbbjutó léte eldőlt. A felpuhuló védelmekkel szemben szegedi oldalról Garciandía járt jól, termelte a gólokat, míg a másik oldalon a könnyű, üreskapus találatok döntöttek. Gaber még a végén kivált a játékból, egy lövés után továbblendülő kéz találta el az orrát. A vége 38–33, összesítésben 74–56. 

Vasárnap 18 órakor Gyöngyösön játszik bajnokit a Szeged, majd jövő szombaton jön a magyar kupa-elődöntő a Dabas ellen Győrben. 

Bánhidi Bence és az OTP Bank-Pick Szeged elbúcsúzott erre a szezonra a Bajnokok Ligájától. A magyar kupában, illetve a bajnokságban vághatnak vissza a Telekom Veszprémnek.
Fotós: Török Attila/MW

Telekom Veszprém–OTP Bank-Pick Szeged 38–33 (17–16) 
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, a 8 közé jutásért, visszavágó. Veszprém, Veszprém Aréna, 5210 néző. Vezette: C. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák). 
Telekom Veszprém: Cupara – Gas. Marguc 7/4, Rémili 1, R. LAUGE 9, Pesmalbek 2, ELDERAA 4, Strlek 5. Csere: Corrales (kapus), Ligetvári 2, A. Nilsson 2, SIPOS 1, Ilics Z. 3, Vajlupov 2, Elísson, Lukács P. Vezetőedző: Momir Ilics. 
OTP Bank-Pick Szeged: MIKLER – RADIVOJEVICS 6/1, GARCIANDÍA 10, Gaber, Bánhidi 3, Bodó 3, MARTINS 4. Csere: Alilovic (kapus), Frimmel 1, Rosta 1, Mackovsek, Szita 2, Bombac, Tönnesen 2, Blonz 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
Hétméteres: 5/4, ill. 1/1. 
Kiállítás: 6, ill. 8 perc. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában