Szeged

2023.03.30. 21:45

Aki kapta, marta

Koós Kata

Jól láthatóan közprédaként hasznosult az autóroncs. Fotó: Török János

Az újságíró szakmában az egyik legnagyobb közhely szerint a téma az utcán hever. Ez esetben azonban az út mellett, és nem is igazán hever, sokkal inkább enyészik. Immár csaknem egy éve vesztegel egy autóroncs a Maty-érnél, az 55-ös úttól nem messze. Kizsigerelt állapota miatt nehéz lenne megállapítani, hogy karambol vagy műszaki hiba miatt hagyták sorsára.

Csokonai sorai jutottak eszembe a járműtorzóról: „Az enyim, a tied mennyi lármát szűle, Miolta a miénk nevezet elűle”. No, ez esetben nem volt lárma, jól láthatóan szépen csöndben közprédaként hasznosult a roncs. Aki kapta, marta az alkatrészeket. A kerekeket, a kormányt, az ablaktörlőt, a motorház minden mozdítható részét. Hogy az ablaküvegek koccanáskor törtek be, vagy valaki feszültséglevezetésként intézte sorsukat, rejtély.

Fotó: Török János
Fotós: janostorok.com

Egy biztos csupán, hogy a kocsi oldalán nagybetűs logó hirdeti, hogy a veresegyházi Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezet gépjárműve. Illetve csak volt, mint megtudtuk az illetékesektől. Elmondták, a szervezet már régen értékesítette az autót, utolsó gazdájának kilétét homály fedi, és tavaly nyár óta számos nemkívánatos telefonhívást kaptak már az ügyben.

Csütörtökön feltűnt némi remény a kizsigerelt torzó elszállítására, ugyanis egy sárga „mikuláscsomag” került a roncs szélvédőjére. Vélhetően a napokban ismét csörögni a telefon a veresegyházi irodában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában