Helyi kultúra

2023.04.01. 19:50

Színielőadással adták át a megújult művelődési házat - Galéria

Hivatalosan is átadták pénteken este az Ady Endre Művelődési Ház megújult épületét Kiszomboron.

Szabó Imre

Az október elején kezdődő munkák március végére fejeződtek be; a renoválás ideje alatt közel 29 millió forintból megújult a teljes aula, az oldalsó klubhelyiség, az öltöző burkolata és a férfi mosdó, kicserélték a beltéri ajtókat-ablakokat, továbbá új napelemek kerültek a tetőre. Valamennyi felújítással érintett helyiséget újra is festették önkormányzati szerepvállalással. Az udvaron a parkolóhoz vezető út pedig térkőburkolatot kapott a HungaroSun kivitelezőinek köszönhetően.

Saját önkormányzati forrásból ezen kívül új függönnyel és vetítővászonnal is gazdagodott a ház, melyeknek köszönhetően a színpadkép jelentősen megváltozott. A most lekerült 59 éves mozivásznat 1964-ben tették fel egy akkori modernizálás során. Az új vászonnak köszönhetően a moziélmény is jóval korszerűbbé válik majd a nézők számára.

A házat felavató előadás utólagos nőnapi ajándékműsor volt: Szegedi Pinceszínház adta elő Molnár Ferenc klasszikusát – tájékoztatta a Délmagyarországot a két művelődésszervező, Zomboriné Szabó Klára és Bódi Marianna. A Játék a kastélyban nagy sikert aratott.

KÉPALÁ: A művelődési ház szép lett, az előadás vastapsot kapott. Fotó: Ady Endre Művelődési Ház

 

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában