Helyi kultúra

2023.05.29. 09:00

Lányi Lala bordányi palacsintája – Fotók

Munkatársunktól

Fotó: Karnok Csaba

A helyi szociális szövetkezet, a Legjava erdei gyümölcsös lekvárjával, kakaóval és fahéjjal ízesített palacsintát kínáltak a bordányi falunap, a Pünkösd Feszt közönségének gyereknap alkalmából vasárnap délután. A Faluház előtt még véget sem ért a Homokháti focifesztivál eredményhirdetése, hátul már készültek a palacsinták, amiket önkéntesek és az önkormányzat dolgozói sütöttek, ahogy bírták. 

A palacsintakuponokat a helyi újságból, a Bordányi Hírekből lehetett kivágni. Vas Hunor hat darab kuponnal készült. A gyereknapi palacsintázás a falunap része volt, így programokból nem volt hiány a hétvégén Bordányban sem. Szombaton átadták a Szarmata Régészeti Parkot és a díszpolgári elismerést. Vasárnap a szórakozásé volt a főszerep. Az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola műsora után 15 órától a Borostyán Dalkör szórakoztatta a közönséget dalcsokrával. Mercy mulatóst énekelt, Gut Gabi meg segített lemozogni a rengeteg palacsintát, amit korábban elfogyasztott a közönség. Fellépett még Vavra Bence, Paulina, a 2022-es X faktor második helyezettje, a sztárvendég pedig a Kozmix volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában