Nem piros betűs, de ünnepnap

2023.06.02. 18:59

A pedagógusi munka hivatás és szolgálat – Fotók

Az oktatásban dolgozókat köszöntötték Csongrádon. A pedagógusnapi ünnepségen a polgármesteri dicséretek és a díszdiplomák átadása mellett a város Pedagógiai díját is átadták.

M.A.

A város nevében mondtak köszönetet a pedagógusoknak. Fotó: Majzik Attila

Jó hangulatban kezdődött az idei pedagógusnapi ünnepség, a rendezvény alaphangját a Bercsényi utcai Kincskereső Óvoda mazsorett csoportja nyitotta meg. A vidám műsor után Bedő Tamás polgármester köszönte meg a város nevében a pedagógusok munkáját.

Mindazokat ünnepeljük, akik áldozatos munkájukkal az évek során a beszélni éppen megtanuló kisgyermekekből az élet kihívásaira kész fiatalembereket nevelnek, gondoznak, óvnak a mindennapokban és adnak nekik tudást, emberséget 

– emelte ki a polgármester. A városvezető hozzátette, a pedagógusok tevékenysége nem munka, hanem hivatás és nem kötelezettség, hanem egy szolgálat.

A Cserfes és a Kiscserfes Énekegyüttes székelyföldi népdalcsokra után a polgármester 19 iskolai dolgozónak adott át dicséretet, idén Góg Csenge és Urbaniczki Edit óvodapedagógusok, Kovács Ildikó, Gáspár Andrea és Szabó Józsefné óvodai dajkák, Soós Péter és Pétersz Nóra művésztanárok, Rostáné Hajdú Erzsébet, Pető Györgyi, Makó Józsefné, Törköly Olga, Oláhné Mizere Éva és Fecsó László tanárok, Sisák Anita tanító-gyógypedagógus, Túri-Gyovai Csilla pedagógiai asszisztens, Szécsényi Tímea fejlesztőpedagógus, Donka Mátyás és Szántai Zsolt szakoktatók, valamint Németh Klaudia gazdasági ügyintéző vehette át az elismerést.

A Pedagógiai Díjat idén Harangozó Gyuláné, a Bökényi „Napraforgó” Óvoda óvónője, Konkolyné Tóth Györgyi, a Batsányi János Gimnázium tanára, valamint az idén 150 éves Bokrosi Általános Iskola tantestülete vehette át.

Az ünnepségen díszdiplomásokat is köszöntöttek: 50 éve kapta meg diplomáját, ezért aranyoklevelet vehetett át Galambos Lajosné, Lovas Istvánné, Ormos Gáborné és Táborosi Zoltánné. 60 évvel diplomaosztója után gyémántoklevelet vehetett át Szabó Lászlóné és Vígh Lajosné, Kacziba Jánosné pedig 65 éve kapta meg diplomáját, ezért vasoklevelet vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában