Nehéz, de még inkább fontos témában tartottak előadást

2022.05.17. 15:00

Nem, ne csináld, megmondalak!

Védjük meg a gyerekeket! címmel rendhagyó író-olvasó találkozó, dedikálás és előadás volt a Könnyező liliomok szerzőjével, Lontai Léna írónővel a kulcsi faluházban május 11-én 17 órakor.

Török Tímea

A határozott fellépés mindenképp segít a megelőzésben Fotó: TT

Az alkotó első művében a gyermekmegbecstelenítéssel foglalkozik. Igaz történeteket írt meg a regényében, az ol­vasó elé a saját családja tragédiáit tárta, amelyek nem kímélték három generáció nőtagjait. 
Előadásában a legautentikusabb forrásból kaphattak válaszokat az érdeklődők sok más mellett ezekre a kérdésekre: Milyen jelek lehetnek a bántalmazott viselkedésében, amelyekre gyanakodhatunk kívülállóként? Lehet-e, és ha igen, hogyan lehet menekülni a szexuálisan bántalmazó helyzetből? Mit tanítsunk az abúzussal kapcsolatban a gyereknek, és mit ne? Hogyan lehet megelőzni? 
Az előadáson jelenlévő hallgatók saját kérdéseikre is ­választ kaphattak az abúzus témájában. Ugyanakkor az írónő az éppen másnap ­debütáló új kötetének (amelynek címe Sebzett pillangó) ­tit­kaiba is beavatta a közönségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában