Tűz

2022.05.23. 19:52

Több ezer négyzetméteren ég a szemét Sárbogárdnál (frissítve)

Nagy területet érintenek a lángok.

KATVÉD

Fotó: katasztrófavédelem

Hivatalos frissítés:

Tűz a hulladéklerakóban Kislóknál
Kommunális hulladéklerakóban csaptak fel a lángok május 23-án délután Sárbogárd-Kislók közelében. A helyenként nyolc méter magas szeméthalom ezerötszáz köbméteren égett. A tűz belekapott a közeli erdősávba, az égő aljnövényzetet a helyszínre elsőként kiérkező sárbogárdi hivatásos egység gyors beavatkozásával eloltotta. A szeméttelepen felcsapó lángokat a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a sárbogárdi, a székesfehérvári, a dunaújvárosi és a paksi hivatásos tűzoltók fojtották el. Az erős füstképződés miatt a katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, a mért értékek egészségügyi határérték alatt voltak, ezért lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Az elhúzódó munkálatok miatt a tűzoltók egészségügyi biztosítását a Fejér Medic egyesület biztosította. Éjszaka a hulladékkupacot erőgépek bontották míg, miközben a tűzoltók vízzel oltották az izzó részeket. Az utómunkálatok még kedden délelőtt is tartanak.

Fotó: katasztrófavédelem


 

Frissítés

17:17 Megakadályozták a tűz továbbterjedését a Sárbogárd közelében fekvő Kislók melletti hulladéktelepen, ahol több ezer négyzetméteren ég a kommunális szemét. A sárbogárdi, a székesfehérvári, a dunaújvárosi és a paksi hivatásos tűzoltók a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, hat vízsugárral oltják a lángokat. A munkálatokat erőgép is segíti.

Előzmény

16:28 Tűz ütött ki egy hulladéktelepen, a Sárbogárd közelében fekvő Kislók mellett hétfőn délután. Több ezer négyzetméteren ég a kommunális szemét. A rakat mellett egy sávban az erdő is meggyulladt. A sárbogárdi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral oltják a lángokat. A helyszínre tart több hivatásos egység Székesfehérvárról, Dunaújvárosból és Paksról is.

 

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában