Családias légkörben

2022.05.25. 07:00

Szülő és csemetéje játszott együtt az Aranyalmában - képgaléria

Szülő és csemetéje volt a főszerepben az Aranyalma tagóvodában, ahol családi napot tartottak. A rendezvény lényege az volt, hogy szülő és gyermek együtt játsszon, szórakozzon. Nos, bár a délutáni programokat nem tartották meg, kijelenthető, hogy ez a fél nap teljes sikert aratott a szülők és a gyermekek körében.

Morva Dávid

A közös mozgást, a táncot is nagyon élvezték a kisebb és a nagyobb gyerekek a családi napon

Fotó: LI

Dunaújváros - Pedig az előjelek nem kedveztek a rendezvénynek: az előzetes tervekkel ellentétben az időjárási körülmények miatt a délután 15 óráig tervezett eseményt át kellett ütemezni, így a szabadtérre tervezett programoknak (óvodakör futás, homokvárépítő verseny, tűzoltóautó megtekintése) búcsút kellett inteni, illetve a délutáni programtervet is át kellett ütemezni. 

A logisztikai feladatot az óvónők sikeresen megoldották, és igazán remek családi napot szerveztek a részt vevő szülőknek és gyerekeknek egyaránt. A gyülekezőt követő kötetlen játék és reggeli után a RépaRetekMogyoró formáció gyereknapi műsora gondoskodott arról, hogy felnőtt és gyerek egyaránt megizzadjon. Aki ebben nem fáradt el, részt vehetett még a zumbások zenés-táncos mulatságában. 
Ezt követte a pizzázás, majd csoportonkénti forgásban, a gyerekek egy klímavédelmi projekt keretében különböző játékos foglalkozásban vehettek részt. A színezés mellett lehetőség nyílt ragasztani, hajtogatni, és Petrovickijné dr. Angerer Ildikó környezetvédelmi vezető-főtanácsos felügyelete mellett kémiai kísérleteket is megtekinthettek a résztvevők. A program zárásaként a „legbevállalósabb” ovisok csillámtetoválást csináltathattak a pedagógusokkal. 
Ezután már csak az ebéd volt hátra, amit a csemeték rekordgyorsasággal fogyasztottak el, bár olvasva a fentieket nem csoda, hogy ennyi élmény és mozgás után megéheztek a porontyok. 
Így, bár az egész napos programtervezetet le kellett csökkenteni, a családi nap elérte a célját: a gyermekek a szülőkkel együtt élhettek át megannyi élményt. 

A RépaRetekMogyoró formáció gondoskodott a műsorról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában