Zeneláncra hangolva

2022.07.02. 18:17

Sugárúti Fesztivál – Régi képeken a Vasmű úti élet

Mint azt korábban megírtuk elkezdődött a Sugárúti Fesztivál a Vasmű úton szombaton délelőtt. Ekkor még kevés látogatót vonzott a rendezvény, de másodszori ottjártunkkor már jóval többen látogattak ki a rendezvényre.

Brousil Csaba

Fotó: LI

Az Irodaház homlokzatára felkerültek a nagy méretű archív képek, melyek a Vasmű út „életébe” engedtek bepillantást. Délután három órakor indult a Szocreál városi séta elnevezésű esemény Nagyné Hodik Mónika történész-muzeológus vezetésével. Kicsivel később megszólalt a Zenelánc is. Ennek lényege, hogy a Vasmű út és vonzáskörzetében található vendéglátóipari egységek teraszainál flashmob-szerűen zenészek vertek sátrat és változatos zenei produkcióval szórakoztatták az összegyűlteket. Ennek mind a Városháza téren, mind a Vasmű út- Kossuth utca sarkán található cukrászdánál nagy sikere volt, egész sokadalom gyűlt össze az érdeklődőkből. 

A nap legkülönlegesebb eseményének az Öltözz ki, öltözz be! Fantázianevű esemény ígérkezik. Ez egy zenés felvonulás lesz, mely végig vonul a fűutcán, a tervek szerint élén egy Csepel teherautóval, melynek platóján a Hungarian Marching Dixiland Band játssza majd a zenét. Erről az eseményről és a fesztivál szombati napjának zárásáról külön cikkben jelentkezünk majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában