A program vasárnap folytatódik

2022.07.02. 23:50

Sugárúti Fesztivál – Zenével zártak - Galériákkal frissítve

Ígéretünkhöz híven beszámolunk a Vasmű úti Sugárúti Fesztivál késő délutáni, illetve esti programjairól is. Elmondhatjuk, hogy a rendezvény szombati napjának végén a zene játszotta a főszerepet a város főútján.

Brousil Csaba

Fotó: LI

A szervezők azt ígérték, hogy a lezárt Vasmű útra este begördül egy régi Csepel márkájú teherautó, melynek platóján a  Hungarian Marching Dixiland Band muzsikusai foglalnak majd helyet és zenélve gurulnak végig a Vasmű úton. A terv végül sikerült, bár egy kis csúszás történt: késett a Csepel teherautó. 

Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Addig, míg a jármű megérkezett a zenészek nem maradtak restek: játszottak a szép számban összegyűlt közönségnek. Előtte az Almási Music zenekar hangolt be, az ő hangjuk betöltötte a teret. Kisvártatva fúvós hangszerek hangját lehetett hallani: elkezdett muzsikálni a dixiland zenekar. Majd a Csepel is megérkezett, a zenészek felszálltak, korhű gúnyába öltözött városlakókkal egyetemben és elindult a zenés menet szépen lassan az Őspatika irányába. Ott megállt a karaván, de a zeneszó nem hagyott alább. 

Az est zárásaként a már említett Almási Music formáció adott koncertet. A program folytatódik: a Vasmű úti pillanatok – múltidéző kiállítás vasárnap is megtekinthető lesz a főúton, illetve a szabadstarndon átadják majd a Strandkönyvtárat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában