Rendkívüli önkormányzati közgyűlés

2022.08.17. 13:02

Mészáros László képviselői esküt tett

Brousil Csaba

Dr. Mészáros Lajos gratulál az új önkormányzati képviselőnek, Mészáros Lászlónak

Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A gazdasági bizottság augusztus 12-én kezdeményezte a közgyűlés rendkívüli ülésének összehívását a közgyűlés soron következő rendes üléséig nem halasztható, a közgyűlés döntését igénylő ügyekben. Pintér Tamás polgármester szerda reggelre össze is hívta a képviselő-testület tagjait, hogy a felmerülő kérdésekben döntsenek.

Az ülés a kompenzációs listáról mandátumot szerzett fideszes önkormányzati képviselő eskütételével kezdődött. Hanák Tamás a választási bizottság elnöke ismertette a jogszabályok utáni tényállást. A kompenzációs listás képviselői posztot betöltő Lőrinczi Konrád a júliusi - az egyéni mandátumért kiírt - időközi önkormányzati képviselő-választást megnyerte, így ő lett a 2-es számú körzet egyéni képviselője. Helyére pártja, a Fidesz küldhetett képviselőt a közgyűlésbe – mondta el dr. Hanák Tamás.  A Fidesz választókerületi vezetése pedig úgy döntött, hogy Mészáros Lászlót delegálja, aki a rendkívüli ülésen le is tette képviselői esküjét és aláírta a vonatkozó dokumentumokat. Az új önkormányzati képviselőnek dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő az elsők között gratulált. 

A másik napirendi pontban arról volt szó, hogy nyomdai okokból kifolyólag az önkormányzati hetilap mérete megváltozik, öt milliméterrel lesz keskenyebb és ennek tényét a közgyűlésnek is nyugtáznia kell. Mivel a médiaüzemeltetést anno közbeszerzési eljárással döntötték el, így ehhez az apró módosításhoz is név szerinti szavazást kellett elrendelni a polgármesternek, ezt írják elő a jogszabályok. A Fidesz frakció tagjai tartózkodtak, a többiek igennel szavaztak.

A harmadik napirend egy TOP-os fejlesztéshez való önkormányzati anyagi hozzájárulás odaítéléséről szól.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában