Újabb üzengetés a baloldalon

2022.08.17. 14:37

Donáth Anna beszólt Gyurcsányéknak: nem lesz jövő héten kormányváltás

Bár Gyurcsányék a jelek szerint nagyban készülnek a hatalomba való visszatérésre, nem várt helyről hűtötték le a kedélyeiket.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Ne készüljünk jövő héten kormányváltásra! Mert nem lesz. És a jövő hónapban sem. Aki ezt sugallja és erre készül, az nem őszinte az emberekkel, és hamis reményekkel hitegeti őket

írta mai Facebook-posztjában Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője és volt elnöke. A baloldali politikus ezzel minden jel szerint Gyurcsány Ferencnek és pártjának üzent. A bukott miniszterelnök ugyanis július eleje óta újabb és újabb Facebook-posztokban jelenti ki, hogy "készülnek". 

Donáth Anna
Fotós: Huszár Márk / Forrás: Heves Megyei Hírlap

Donáth Anna szerint azonban most azt írta: 

aki politikusként arra készül és arra célozgat, hogy a kormány majd heteken vagy akár néhány hónapon belül megbukik, az az ellenzéki oldal legfontosabb munkáját akarja megspórolni

 – célzott Gyurcsány Ferencékre az EP-képviselő.

Szerinte nem a kormány idő előtti bukására kell készülni, hanem dolgozni. – A munka pedig nem egyenlő a kormány szidalmazásával, és a választók várakozásainak alaptalan gerjesztésével – tette hozzá.

Donáth Anna hiányolja a szellemi munkát.

 

– Világosan meg kell fogalmaznunk, mit gondolunk a világról, és benne Magyarországról. Részletesen ki kell dolgoznunk, milyen alternatív és a jelenleginél vonzóbb ajánlatunk van az ország jövőjéről a magyar emberek számára

 

– írta.

A momentumos politikus szerint emellett az ellenzéknek önmagát szervezetileg is meg kell erősítenie.

A felszíni üzengetéssel párhuzamosan egy ma nyilvánosságra került megállapodás szerint a Momentum hatalompolitikai pozícióosztogatások terén sikeresen tárgyalt a DK-val, annak ellenére, hogy a jelek szerint az ellenzéki politizálás mibenlétével kapcsolatosan nem értenek egyet. Mint ahogyan arról lapunk is beszámolt Gyurcsány Ferenc és Donáth Anna pártjai maguk között osztanák fel Budapestet a 2024-es önkormányzati választások előtt, azoktól a kerületi polgármesterektől, akik nem tartoznak pártjaikhoz, egyszerűen megvonhatják a baloldali támogatást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában