Súlyemelés

2022.09.29. 22:02

Újabb bajnoki arany

Már augusztusban megkezdődött a felkészülése Török Fanninak, a Vasvári Pál Általános Iskola tanulójának, hiszen két fontos versenyen is szerepelt szeptemberben – két egymást követő napon.

Agárdy Csaba

Török Fanni országos bajnok lett

Fotó: amatőr felvétel

Az egyik a kelet-magyarországi tini országos bajnokság volt, amelyet szeptember 24-én rendeztek meg Biharnagybajomban. A viadal jó lehetőséget biztosított az utánpótláskorú sportolóknak, hogy megmutassák a felkészültségüket. Török Fanni a lánykorcsoportban indult. A résztvevőknek három versenyszámban kellett összemérniük a képességeiket. Ezek a medicinlabda-dobás (hátra), távol­ugrás (helyből), súlyemelés (szakítás, lökés) voltak. 
A súlyemelésben nem a teljesített súlyok számítottak, hanem a gyakorlatok kivitelezéséért kapott technikai pontok összege volt a mérvadó. Az ifjú dunaújvárosi hölgy nagyon szép versenyzéssel, a maximális kilencven pontszámot érte el, valamint az atlétikai kiegészítőszámokban is a legjobbnak bizonyult. Kimagasló eredményével 2022-ben Kelet-Magyarországi Tini Bajnoki címet szerzett, valamint a lánykorcsoport legjobbja különdíjában részesült. Ezzel négyszeres országos bajnoknak mondhatja magát. 
Sok pihenésre nem volt ideje Török Fanninak, mivel másnap Ausztriában nemzetközi versenyen vett részt, a helyszín Breitenfurt volt. 

Török Fanni országos bajnok lett
Fotós: amatőr felvétel 

Fanni komoly célokat tűzött ki maga elé. A súlyemelés versenyszámmal kezdődött a küzdelem. A súlyok mozgatása, a gyakorlatok kivitelezése nem okozott gondot a Vasvári diákjának: mint egy forgószél, úgy gázolt át a mezőnyön. 
A tavasszal felállított egyéni eredményeit felülmúlva, mind szakításban (35 kg), mind lökésben (48 kg), mind pedig összetettben (83 kg) teljesített, ami versenykörülmények között mindhárom számban új egyéni csúcsot jelentett számára. 
Ezután következett a versenyzőknek az atlétikai számok lebonyolítása. A három erőpróba (30 m sprintfutás, medicinlabda-dobás, hármas­ugrás) lebonyolítása után minden versenyző az elért eredményei után meghatározott pontozási rendszer szerint megkapta a pontszámait. A súlyemelést Fanni megnyerte, de az érdekes pontozási rendszer miatt az összetett versenyben „csak” a második helyet szerezte meg. 
A sportoló felkészülése tovább folytatódik, hiszen októberben ismét Ausztriában mutathatja be tudását. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában