Pénteken havazhat

2022.12.01. 07:30

Napos idővel indul a december

koponyeg.hu

Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

Fotó: © Unger Tamás

A koponyeg.hu előrejelzése szerint térségünkben napos idő lesz, de az ország északkeleti felén változóan, délnyugaton erősen felhős lesz az ég - itt előfordulhat szitálás, kisebb eső. Estétől dél, délkelet felől mindenhol erős felhősödés kezdődik. +6 fok körül alakul a hőmérséklet. Az északkeleti szél csak néha élénkül meg.

Péntek

Dél felől beborul az ég, és többfelé várható gyenge vegyes halmazállapotú csapadék: nagyrészt eső, szitálás, de a magasabban fekvő tájakon havas eső, havazás is valószínű. +1 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk. Gyenge lesz a légmozgás.

Orvosmeteorológia: Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!