Dunaújváros

2023.01.31. 09:01

Így kell fizetnünk a töltőállomáson

DH

Fotó: Laczkó Izabella

Január 18-tól fizetőssé vált a város önkormányzatának kezelésében lévő három elektromos töltő. Dunaújváros önkormányzatának kezelésében jelenleg összesen három ilyen töltő működik: a Táncsics Mihály utca 8/a-nál, az Október 23. tér 10-nél és a Devecseri Gábor utca 4-nél. 
Mindhárom állomás 2 önálló töltőfejjel rendelkezik. A töltőfejek váltóáramú AC-töltők, 22 kW teljesítményűek Type-2 csatlakozó aljzattal. 

Január 18-tól, az átállítás után a díjazás a következőek szerint alakul: bruttó 330 forint/kWh-s tarifát kell megfizetni a használatért, emellett pedig egy bruttó 100 forint összegű egyszeri töltésindítási díjat számolnak még fel minden egyes töltésnél. Összehasonlításképpen a ­Jövő Mobilitása Szövetség összesítése szerint AC-gyorstöltőn maximum 22 kW-tal töltve 170–375 Ft/kWh között kell fizetni az egyik legelterjedtebb szolgáltatónál. 
Az egyes szolgáltatók árazásában azonban jelentős különbségek tapasztalhatóak, így a töltés előtt érdemes tájékozódni ezekről. 

Vezető képünk illusztráció. 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában