Ügyészségi hírek

2023.02.02. 16:00

Eltiltás alatt vezetett, gyorsított eljárásban került bíróság elé

Eltiltás hatálya alatt vezetett egy férfi, az ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította.

duol.hu

Fotó: Shutterstock

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség az eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a férfit, aki járművezetéstől eltiltás ellenére vezetett.

A nyomozás adatai szerint a férfit a bíróság 2022 őszén engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt 12 hónapra eltiltotta a közúti járművek vezetésétől, és 250.000,- Ft pénzbírsággal sújtotta. A vádlottnak az eltiltás tényéről tudomása volt, ennek ellenére 2023. január 29-én, a 6205-ös úton Iváncsa irányába közlekedett a személygépkocsijával. A rendőr a vádlottat ellenőrzés alá vonta, így cselekményét leleplezte.

A vádlottal szemben az elmúlt két évben négy esetben indult közlekedési szabálysértés miatt eljárás, a büntetett előéletű férfi többszörös visszaesőként valósította meg a bűncselekményt.

A Dunaújvárosi Járásbíróság a férfit 80 nap elzárásra ítélte, továbbá 2 év és 6 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől. A döntés a férfi fellebbezésére figyelemmel nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában