Soros-találkozó

2023.02.06. 06:55

Eva Kaili is Münchenben volt, amikor Karácsony és Korányi Dávid ott járt

A Magyar Nemzet cikke szerint a nemzetközi konferencián volt lehetőségük találkozni, alkut kötni egymással Soros különböző bizalmasainak.

Eva Kaili, a korrupciós botrány egyik főszereplője

Forrás: European Parliament

Fotó: Anadolu Agency via AFP

A lap felidézi, hogy 

Münchenben valóságos csúcstalálkozó zajlott 2022. február 18. és 20. között.

A biztonságpolitikai konferencián ugyanis felbukkant Alexander Soros, aki nem más, mint Soros György fia, az Amerikából Magyarországra érkezett kampánytámogatások gyűjtésében és elosztásában főszerepet játszó Action for Democracy (AD) vezetője, Korányi Dávid, és persze nem hiányozhatott Karácsony Gergely főpolgármester sem.

 

A Magyar Nemzet diplomáciai körökben járatos forrásokra hivatkozva azt írja,

egy ilyen esemény kiváló alkalom arra, hogy a jelenlévők egy-egy étkezést, hosszabb szünetet kihasználva elrendezzenek kényes ügyeket, döntsenek kisebb-nagyobb üzletekről, akciókról, pozíciókról.

Nem meglepő tehát, hogy a konferencia után néhány nappal megkezdődtek a zavaros hátterű külföldi utalások a magyar baloldalhoz; ekkor még főként a Márki-Zay nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalom számlájára érkeztek a pénzek.

 

De visszatérve Münchenhez: a konferencia gondosan megválasztott résztvevői között volt Eva Kaili, az Európai Parlament (EP) korrupciós ügyletekbe keveredett, nemrég letartóztatott szocialista alelnöke is. Személye azért is lényeges, mert a Soros-szervezetek mellett magyar politikusokkal is kiváló kapcsolatot tartott fenn. 

A brüsszeli botrány kirobbanása óta – egészen vasárnapig – szinte eltűnt a nyilvánosság elől Gyurcsány Ferenc felesége, a DK árnyékkormányát vezető Dobrev Klára. Talán nem véletlen, ugyanis európai parlamenti képviselőként jól ismerheti Eva Kailit.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában