Képgalériával

2023.03.20. 10:00

Húsvétváró remek portékák várták a látogatókat a Szalki-szigeten

Már a 13 órai kezdésre szinte megtelt a Szalki-szigeti kemping parkolója Dunaújvárosban, ami jelezte, hogy a hagyományokat követve ismét tömeg zarándokol majd el a népszerű Dunai Kincses Kert termelői piac aktuális vásárnapjára.

Szabó Szabolcs

Papp Orsolya termékeit sokan keresték

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

A szervezők részéről Tiringer Ákos elmondta, hogy a szombati eseményre ismét közel hatvan árus hozta el portékáit. Az említett árusok pedig nagyon készültek. A péktermékeket kínáló standokon már a nyitáskor kígyóztak a sorok, a bejárattól pár száz méterre pedig az igazi madocsai lakodalmas kalácsba is belekóstolhattak a vásárlók. Kalács után némi ital is jól esik, a Cserepes Pálinkatanya kínálta ízes, és egyben a mentális egészséget támogató párlatait. 
A Dunai Kincses Kertben mindig megjön az étvágy. A Szalki-szigeten első ízben debütáló igazi nápolyi stílusú pizzaremek mellett már húsvéti kötelezőket is kóstolhatott, vásárolhatott a nagyérdemű. 

Füstölt áruért is érdemes volt kilátogatni. A szívsonka kilóját 4000-4800 forint között kínálták, a vastag szalámit 4200-5300 Forint/kg adták az árusok. A közelgő ünnepre is kiváló alkalmat jelentett e vásár. Díszek, virágköltemények, húsvéti ajándéktárgyak és kézműves áruk sokasága csábította a vásárlókat. 
A friss zöldségekből, hagymafélékből is lehetett válogatni. Az ügyes őstermelők már medvehagymát és friss újhagymát is kínáltak – gyakran a hipermarketekben megszokott árak alatt. 

Szintén ezt tapasztaltuk számos házi készítésű tejterméknél, sajtnál, sőt a dióbélnél is. Tehát, érdemes kilátogatni a szigeti piacra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában