Tárlat

2023.05.31. 09:00

Iker Marianna a Simontornyai Várban állítja ki műveit

duol.hu

Senki sem próféta a maga hazájában – tartja a mondás, de azért vannak kivételek is. Iker Marianna Dunaújvárosban él, de a gyökerei Simontornyához kötik, ugyanis ott nőtt fel. Legutóbb az MMK-beli kiállítása kapcsán beszélgettünk vele. Most kedvelt városában nyílik kiállítása mégpedig a várban. Kell ennél nagyobb elismerés?

A dunaújvárosi alkotó már gyermekkorában is szeretett rajzolni, de komolyabban csak 2015-óta foglalkozik festéssel. Bár a kreatív tevékenységek mindig közel álltak hozzá, ecsethez mindennél szívesebben nyúl. Főleg azokat a tájakat, városrészleteket és helyeket álmodja vászonra, ahol már járt és szívének kedves volt. Alap, Dég, Dunaújváros és Simontornya is közöttük van. Sokféle technika és festék van, mellyel az alkotók élhetnek, de számára az akril vált be leginkább. Munkácsy, Csontváry és Van Gogh művei ösztönzik, festményeit igyekszik maximális tudása szerint elkészíteni. Igényességére Sükösd Gézáné Schuller Erzsébet írónő is felfigyelt és az Ecsetszerelem című könyvének illusztrálására kérte fel.

Iker Marianna képeit június 9-én, pénteken 17 órától láthatja a közönség. A tárlatot a Simontornyai Vár intézményvezető múzeumpedagógusa, Máté Imréné nyitja meg. A műsor részeként Molnár Kamilla énekel és citerál, Müller Zsanett pedig verssel szórakoztatja a közönséget.

Fotó: Picasa

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában