A duolnak nyilatkoztak

2023.05.31. 16:48

Hevesi Tamás és Ganxsta Zolee az Európa Liga és a Bajnok Ligája döntőjéről

Amikor az ember kis hazánk fővárosában jár gyakran találkozik ismert emberekkel. E sorok írója is így járt. Egy üzleti megbeszélésről hazafelé igyekezve láttam meg Hevesi Tamást és Ganxsta Zolee-t egy irodaház földszintjén, akik épp egy podcast beszélgetés leendő interjú alanyaiként várakoztak. Egy életem, egy halálom, én bizony megpróbálom, odaléptem hozzájuk azzal a felütéssel, hogy kire voksolnak a Sevilla – Roma Euro Liga (EL) és a Manchester City – Internationale Bajnokok Ligája (BL) győzteseként.

Várkonyi Zsolt

Fotó: T. U. K.

Mindketten óriási futballrajongók, mondhatjuk a spanyol foci „szerelmesei”. Hevesi Tamás köztudottan Mallorca szurkoló, Ganxta Zolee pedig Athletico Madrid fan. 

A spanyol focit jól ismerő Hevesi Tamás igazi szakértőként nyilatkozva az EL döntőn a Sevillától szép focit vár, de úgy gondolja, hogy mégis a játékot széttördelő, védekező felfogásban fellépő Roma, José Mourinho csapata emelheti magasba majd a kupát, aki az eredményességért beáldoz mindent. Hevesi szerint az EL döntő nem lesz jó meccs. A Sevilla futballozni akar, akik egy attraktív, kreatív, egy kifejezetten offenzív támadó futballt játszanak. Az olasz futballt kevésbé szereti, mert elmondása szerint, ahol kitalálták a catenacciot (defenzív taktikai rendszer, ellentámadásra építő játék – a szerk.) az nem lehet szép futball. Mourinho gyakorlatilag elrontja az ellenfél játékát, erre épül a taktikája. Visszaállnak, nem hagynak, helyet, jól védekeznek és abból indítanak kontratámadást. Ezt csinálta az Interrel is, és ez eredményre vezetett. Valószínű ez fog történni ma este is itt Budapesten, a Puskás Arénában. 

A BL döntő végső kimenetelét illetően szinte mindenki Manchester City győzelmet vár, de nem lehet elmenni amellett, hogy – bár nagyon szereti Pep Guardiolát, de – ő az utolsó, döntő pillanatban valamit el szokott hibázni. Nem szabad elfelejteni, hogy a két attitűd között óriási különbség van. A Citytől mindenki azt várja, hogy megnyeri, mert a klub egy „multi csilliárdos” klub, míg az Inter hozzájuk képest egy szerényebb büdzsével rendelkezik. 

Hevesi szerint az Internek ez „a mérkőzés”, míg a Citynek „egy mérkőzés” lesz a legmagasabban jegyzett európai foci kupadöntő. Ebben az estben meglepetést vár, és bár a City százszor esélyesebb, de mégis Inter győzelemre voksol. 

Ganxsta Zolee figyelmesen hallgatta beszélgetésünket, és a BL döntő kapcsán – Athletico Madrid szurkolóként azért – megjegyezte, szerencsére nem a Real Madrid játssza a BL döntőt.

Végül engedjék meg, hogy e sorok írója is állást foglaljon a két kupadöntővel kapcsolatban. Úgy gondolom, hogy a Sevilla behúzza a hetedik Euro Liga győzelmét és jómagam Barcelona fanként a Bajnokok Ligája döntőjében az egykori Barcelona mester Pep Guardiola miatt is City győzelmet várok. 

Hamarosan megtudhatjuk!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában