Emberkereskedelem és kényszermunka

2023.05.31. 18:00

Ingyen dolgoztatott egy férfi hat embert, akiket ráadásul embertelen környezetben tartott

A Fejér Vármegyei Főügyészség többszörösen minősülő emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki megtévesztett hat embert és kiszolgáltatott helyzetüket kihasználva munkára bírta őket, majd pedig elvette jövedelmüket.

DÉRI BRENDA

Fotó: AS/MW

A vádlott 2018-tól kezdődően hat hajléktalan, illetve egészségügyi, anyagi helyzetük miatt kiszolgáltatott élethelyzetben lévő sértettet rávett arra, hogy egy sárkeresztesi ingatlanba költözzenek, ahol ház körüli munkákat, valamint építőipari segédmunkákat végeztetett velük. Az ingatlan, ahova a sértetteket költöztette a férfi nehezen közelíthető meg, elhanyagolt és leromlott állapotú. Vezetékes árammal, vízzel nem ellátott, illetve a vízvételi lehetősége is csak az udvari fúrt kútból volt megoldott. Télen előfordult, hogy a műanyagtömlőben a víz elfagyott, így a kerti kút vizét nem lehetett a házba eljuttatni.

Ilyen körülmények között kellett élnie annak a hat embernek, akiknek a nyugdíját és a munkabérét is elvette a vádlott. A sértettek sem a saját nyugdíjukból, sem pedig a munkabérükből nem kaptak.

A férfi a sértettektől összesen mintegy 9 millió forint jövedelemre tett szert a nyugdíjuk, illetve a munkabérük elvételével. Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben fegyházbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, vagyonelkobzást, valamint a letartóztatása fenntartását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában