Dunaújváros

2023.06.02. 09:00

Két hét múlva nyit a szabadstrand és az élményfürdő

Az Aquantis élményfürdő és a szabadstrand nyitásáról tartott sajtótájékoztatót Mezei Zsolt alpolgármester csütörtökön délelőtt. A tájékoztatón egyebek mellett szó volt az élményfürdő területén végzett javításokról, a belépőjegyek árának változásáról, valamint a módosított nyitvatartásról.

Szente Patrícia

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a város élményfürdőjében az összes karbantartás, felújítás elkészült, jelenleg pedig takarítás folyik az intézményben, így minden készen áll majd a nyitás idejére. Az újítás idén egy 800 négyzetméteres napozóterasz kialakítását, szivattyúk cseréjét, és a medencék csempézését foglalta magában. Az alpolgármester továbbá megjegyezte, a költséghatékonyság jegyében idén szabályozták élményfürdő üzemelését, e szerint bizonyos esetekben egyes élményelemek nem mindig működnek majd százszázalékos teljesítménnyel. Ily módon oldották meg azt, hogy idén egy kisebb árkorrekción kívül nem történt emelés a dunaújvárosi lakcímkártyával rendelkező látogatók belépődíját illetően.

Az élményfürdő június 16-án, pénteken nyitja meg kapuit, a szabadstrandra pedig már egy nappal előtte, június 15-én várják a fürdeni vágyókat, mindkettő délelőtt 10 és este 8 óra között lesz majd látogatható. „A vízminták ellenőrzése után a szabadstrand is nyitásra kész, ahol szokás szerint úszómesterek és vízimentők vigyáznak majd a fürdőzőkre” – mondta Mezei Zsolt alpolgármester. Hozzátette, tervezik, hogy a területen még az idei szezonban további padokat és szemétgyűjtőket helyeznek el.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában