Világkupa

2023.06.02. 14:30

Makai Lilla egy számban már biztosan világkupa döntőben

Egymás után jönnek a torna versenyek, a múlt heti bulgáriai világkupa állomás után – ahol a teljes női delegációt a DKSE tagjai alkották, akik két arany-, és egy ezüstéremmel zártak – csütörtöktől már Izraelben léptek a szerekhez a magyar versenyzők.

Gallai Péter

Ezúttal Makai Lilla (középen), szerepel a dunaújvárosi tornászok közül a válogatottal a világkupa izraeli állomásán

Fotó: László Ambrus

Ezúttal hét magyar vesz részt a megmérettetésen, a hölgyeknél most Makai Lilla képviseli a dunaújvárosi színeket. Rajta kívül Bácskay Csenge és Szilágyi Nikolett alkotja a női keretet. 
Draskóczy Imre, a nők szövetségi kapitányát a kezdés előtt a szövetség tájékoztatója idézte, aki elmondta, mindenki egészséges. – Nincs megállás, Várna után most újabb három női tornász bizonyíthat. Az első selejtezős napon ugráson és felemáskorláton, pénteken pedig gerendán és talajon versenyeznek a lányok – mondta.
Makai Lilla három számban érdekelt, és a csütörtöki nyitányon remek teljesítményt nyújtva, a negyedik helyen jutott be a felemáskorlát hétvégi döntőjébe. A pénteken este záruló második kvalifikációs napon gerendán és talajon szerepelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában