Pálhalmai megálló

2023.06.05. 13:49

Szembetűnő a változás

Megújult Pálhalma első buszmegállója, az igencsak szembetűnő változást együttes munka eredményezte.

Molnár Emese

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A fejlesztésről Orosz Csaba, a 10-es számú választókörzet képviselője beszélt lapunknak. Pálhalma egy sajátos helyzetben van, hiszen bár ez az egyik városrészünk, mégis, a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, illetve a Pálhalmai Agrospeciál Kft. tulajdonában, illetékességében, kezelésében vannak egyes területi egységei. Mindez azt is jelenti, hogy megkerülhetetlen a szervezetek közti együttműködés a beruházások, karbantartások tekintetében. Orosz Csaba elmondta, a buszmegálló felújításáról egyeztetett korábban a bv. intézet parancsnokával, és abban állapodtak meg, hogy a szervezet gondoskodik a munkálatokról, amelyhez az önkormányzat biztosítja a forrást.

Régi, lemezes építményről volt szó, amelynek felújítása már jó ideje váratott magára. A kivitelezési folyamatról a bv. számolt be. Mint azt részletezték, a munkálatok a vázszerkezet megerősítésével és a korrodált részek eltávolításával kezdődtek. A váró vázszerkezetét kicserélték, az idők során elhasználódott fémlemez helyett mostantól egy kezelt, környezetbarát fafelület borítja, amelyet belülről OSB lappal burkoltak. Az építmény ablakai esztétikus plexi lapból készültek. A megálló régi, töredezett betonalapja immáron biztos alapot adva, új állapotban öleli körül az építményt.

A körzeti képviselő hozzátette, az önkormányzat közel kétmillió forintot biztosított a munkálatokra, de nemcsak ezt az egy megállót újítja fel a bv., hanem kicsivel beljebb, az intézet előtti téren egy kisebb megállót is kialakítanak.

A Pálhalmát érintő feladatok közt szerepel még az is, hogy hamarosan új közlekedési táblákat helyeznek ki a meglévő régiek helyére.

Így nézett ki a buszmegálló a felújítás előtt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában