Ügyészségi infó

2023.06.09. 13:00

Felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt követett el újabb bűncselekményeket egy férfi

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség minősített lopás bűntette és további bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki felfüggesztett szabadságvesztésének hatálya alatt lopásokat követett el.

Fejér Vármegyei Főügyészség

Kattant a bilincs – illusztráció

A vádirat szerint a férfi 2023. február 7-én a nyitott tetőablakon keresztül bemászott egy dunaújvárosi szórakozóhelyre és készpénz után kutatott, majd elvitt egy 87.000,- Ft értékű kontrollert – tájékoztatta szerkesztőségünket Jászberényiné dr. Király Teodóra a Fejér Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

A férfi másnap éjszaka egy személygépkocsit lopott el a tulajdonostól úgy, hogy a gépjármű kulcsát annak tudta nélkül elvette. A gépjármű lefoglalásával a 170.000,- Ft-os kár megtérült. 

A vádlott 2023. március 2-án hajnalban, ittasan a hátsóajtó befeszítésével bejutott egy vármegyei település épületébe, ahol egy dohánybolt és a posta működött. A férfi a dohánybolt belső terébe akart bejutni, de nem járt sikerrel. Ezt követően a posta helyiségébe hatolt be úgy, hogy az üveget betörte, a fiókokat átforgatta, azonban semmit nem lopott el, mivel a riasztóberendezés megszólalt, így a helyszínt elhagyta. A rongálással okozott kár 320.000,- Ft volt. 

A férfi cselekményét a korábban hasonló bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt állva követte el. 

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, a korábban kiszabott szabadságvesztés büntetés végrehajtását, vagyonelkobzást, valamint a sértett által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását indítványozta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában