Árpád Szépész Kupa

2024.03.26. 10:00

Pillázhatott a zsűri a lóris diák sminkjénél!

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum Árpád Technikuma idén is meghirdette az Árpád Szépész Kupát az ország valamennyi fodrász és kozmetikus tanulója számára. A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Lorántffy Zsuzsanna Technikuma is indított versenyzőt, mégpedig a tizenkettedik évfolyamos kozmetikus tanulóját, Varga Dana Linettet.

Molnár Emese
Forrás: Lorántffy-iskola Facebook oldala

Ő az időutazó szépséget választotta a szakmabeli társak számára meghirdetett témák közül, amelynek során egy alkalmi sminket kellett készíteniük úgy, hogy az 1880-as évekből a jelenkorba repítenek egy szépséget. A szervezők ezt a múltidéző témát az iskolájuk 140 éves évfordulója apropóján adták meg a jelentkezőknek. Útravalóul olyan szempontokat javasoltak a versenyzőknek, hogy a smink legyen elegáns, a modern alkalmi smink jegyeit követve, de a kiegészítők és a frizura a századforduló divatját tükrözzék. Az elkészült sminknek színben, tónusában, árnyalataiban alkalmazkodnia kell a modell karakteréhez, ruhájához, stílusához. Soros vagy tincses műszempillát kötelező volt használni, de figurális festést, épített szempillát tilos volt. A modell arcán nem lehet sminktetoválás és ajakfeltöltés, illetve a modellnek smink nélkül kellett érkeznie a versenyre.

Forrás: Lorántffy-iskola Facebook oldala

A zsűri a munka tisztaságát, az alapozás tisztaságát, a színek harmóniáját és az összképet pontozta az értékelés során.  A végeredmények alapján pedig Varga Dana Linett a második helyezést érte el a megmérettetésen, ráadásul még különdíjjal is jutalmazták munkáját. A Lorántffy diákját Szentpáli Elvira Zita készítette fel a versenyre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában