Környezettudatosságra nevelnek

2024.03.27. 18:00

A gyermekek víz alatti birodalmat alkottak

Március 22-én ünnepeljük a Víz Világnapját, és a Szabó Magda Református Általános Iskola alsó tagozatos diákjai méltó módon emlékeztek meg erről a nevezetes napról.

Török Tímea

A Szabó Magda kisdiákjai az iskola aulájában egy lenyűgöző víz alatti világot hoztak létre, ahol az első osztályosok halakat, a másodikosok polipokat, a harmadik osztályosok pedig teknősöket készítettek. A negyedikes diákok különleges fonaltechnikával készült halakkal töltötték meg a képzeletbeli „tengert”, így élettel teli és színpompás kép tárult a látogatók elé.

Így készítették a csoda szép installációt az 1.a-s kisdiákok Fotó: Szabó Magda Általános Iskola Facebook oldala

A neves nap alkalmából sok szó esett arról is, hogy miért óriási kincs számunkra a víz. A gyerekek megismerhették a víz körforgását, és hasznos tanácsokat kaptak arról, hogyan takarékoskodhatnak vele mindennapi életük során.

Az esemény mögött álló vezetők, Dusza Gabriella és Dr. Breznyánné Nemes Tünde tanítók, valamint segítőjük, Véghné Tóth Ágnes pedagógiai asszisztens, kiemelkedő munkát végeztek az ünnepség megszervezésében és lebonyolításában. A diákok lelkes részvétele és az őket segítő pedagógusok iránti elkötelezettség bizonyítja, hogy az ilyen kezdeményezések kulcsfontosságúak a környezettudatosság és a fenntarthatóság oktatásában.

Az aula valódi víz alatti kalandtérként szolgált, amely segített megérteni a víz fontosságát és értékét, miközben felelősségre ösztönözte a jövő generációját, hogy óvják és megóvják ezt az értékes erőforrást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában