A méz az egyik legegészségesebb természetes édesítőszer, amely a szépségápolásban is hatékonyan alkalmazható. Használd a bőrápolásban minden nap, más természetes anyagokkal együtt.

Mézes fortélyok – Hámlasztás, pakolás és arctisztítás

Tápláló maszk

A méz magába szívja a salakanyagokat és a felesleges faggyút, miközben értékes tápanyagok, peptidek, vitaminok és ásványi anyagok jutnak a bőr mélyebb rétegeibe. Ezért értékes alapanyaga a különféle arc- és dekoltázspakolásoknak.

Így készül a maszk: Keverj el 1 evőkanál natúr joghurtot vagy írót 1 teáskanál mézzel és 1 tojássárgájával, majd a masszát vidd fel a bőrödre. Hagyd hatni 20 percig, végül langyos vízzel öblítsd le.

 

Méregtelenítő mézes testkezelés

A bőr a test legnagyobb kiválasztó szerve: a salakanyagokat a véráram juttatja verejtékmirigyekhez, a bőrfelszín közelébe, ahonnan az izzadás során távoznak a szervezetből. Ezenkívül természetesen a bőr felszínén is összegyűlnek méreganyagok. Ezeket a felszíni területeket a méz jól tudja méregteleníteni. Hatékonyabbá teheted a mézes méregtelenítést szaunázással egybekötve.

A testkezelés menete: Meleg fürdőzés után melegíts fel 5 evőkanál mézet. Vékony rétegben masszírozd a bőrödbe, hagyd hatni pár percig, majd öblítsd le. A bőr ragyogó, élettel teli lesz.

 

Mézes arctisztító

A nyers mézben lévő enzimek segítenek a bőr tisztításában: nemcsak a szennyeződéseket, sminkmaradványokat távolítják el könnyedén, hatásukra a pórusok is összehúzódnak. Természetes hidratáló, a bőrt bársonyossá, puhává varázsolja. Érzékeny bőrtípusra is kiváló.

Házi mézes arctisztító: Keverj el 1 evőkanál nyers mézet 2 evőkanál jojoba- vagy kókuszolajjal. Masszírozd a bőrbe lágy, körkörös mozdulatokkal, kihagyva a szem környékét, majd öblítsd le langyos vízzel.

 

Mézes hajkondicionáló

A mézben lévő vitaminok, enzimek és tápanyagok életet adnak a fénytelen hajnak, biztosítják nagyobb rugalmasságát és alakíthatóságát.

Így készül a mézes hajkondicionáló: Keverjen el 1 evőkanál mézet 2 evőkanál kókuszolajjal. Vidd fel a nedves hajadra, tekerd fóliába, végül csavard körbe az egészet egy törülközővel. Hő hatására intenzívebb lesz a gyógyhatás.

A kókuszolaj behatol a haj szerkezetébe, hidratálja és megvédi a környezeti hatásoktól.

 

Gyulladásgátló pakolás aknés bőrre

Az aknét bakteriális fertőzés okozza. A méz természetes baktérium és gombaölő, hatékonyan fertőtlenít. Magas cukortartalma elvonja a nedvességet a sebből, megszüntetve a baktériumok szaporodásához szükséges nedves környezetet.

Almás-mézes-élesztős pakolás: Reszelj le 1 almát, adj hozzá 1 evőkanál mézet és 2,5 dkg friss élesztőt. Vidd fel a masszát az arcodra, hagyd hatni 15 percig, majd öblítsd le.

 

Mézes hámlasztó

A méz gazdag antioxidánsokban, enzimekben és tápanyagokban, amelyek tisztítják és hidratálják a bort. Az elhalt hámsejtek kíméletes eltávolításához remek adalékanyag, frissíti, élénkíti a bőrt.

Hogyan készítsd el? Keverj el 2 evőkanál mézet 1 evőkanál szódabikarbónával. Nedvesítsd be a bőrödet, majd finoman dörzsöld át a keverékkel az arcod és a tested körkörös mozdulatokkal. Végül alaposan öblítsd le.

 

Mézes kézápoló

Értékes összetevőinek köszönhetően a méz bőrpuhító, hidratáló és tisztító hatású, ezért tökéletes a száraz, igénybe vett kézbőr ápolására. Szépen puhítja a köröm körüli érdes bőrt.

Mézes-kókuszolajos kézápoló: Keverd el 1 teáskanál mézet 1 teáskanál almaecettel és 1 teáskanál kókuszolajjal. Dörzsöld alaposan a kezedbe és a körmökbe, hagyd hatni 10 percig, majd öblítsd le.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!

Ajánlataink