Kellenek a trükkök, hogy úgy érezzük, élünk is, nem csak fogyókúrázunk. Segítenek a kitartásban, abban, hogy ne adjuk fel, hogy lefoglaljuk a kisördögöt, aki kísértésbe vinne. Mindemellett minden lelkesítő ötletet érdemes számba venni és kipróbálni, hátha éppen az lesz a nyerő.

10 kicsit sem elcsépelt trükk, ami segít kitartani a diétában

Elfogadni, ami van

A sikeres változás kulcsa, hogy szembenézünk azzal, ami van, azaz ráállunk a mérlegre, belenézünk meztelenül a tükörbe. Meglátjuk, hogy ezek vagyunk, ezt dobta a gép. Ha képesek vagyunk elfogadással és szeretettel viszonyulni a testünkhöz, akkor a változtatás is kevésbé görcsös és idegtépő. Gyűlöletből nehéz építkezni, a mi esetünkben lebontani a véderőművet, amit magunk köré építettünk. Az öröm és az elégedettség sarkall a jobb eredményekre, a negatív beállítódás csak egyre inkább lehangolja az embert. ez legyen a mantránk: elfogadom, hogy most ilyen vagyok. Csinos a vállam, a bokám, sok szeretnivaló részlet is van rajtam. De van erőm és lelkesedésem, hogy megmutassam magamnak, jobban is nézhetek ki.

Ledobok 20 kilót

Ha ettől a feladattól összeszorul a gyomra, akkor másként kell fogalmaznia. A szavaknak nagy súlyuk van érzelmi állapotunkat illetően. ha stresszt okoznak, akkor keressünk olyat, amely semleges vagy pozitív a számunkra. Mondhatjuk azt is, hogy ledobok egy kilót, de azt hússzor. Mindjárt jobb kedve lesz az embernek, igaz?

Van kérdése?

Legyen! Amikor éppen alábbhagy a lelkesedése, akkor üljön le és tegye fel magának a következő kérdéseket. Ha abbahagyom a diétát, hogyan fogok kinézni a bikiniszezonra? Ezt akarom valóban? Ha abbahagyom a diétát, mi lesz az egészségemmel? Milyen példát mutatok a gyerekeimnek? Ilyen volt fotó fotózza le magát, nyomtassa ki vagy tartsa a telefonjában azt a képet, amin rémesen kövérnek látja magát. Amikor lejtőre kerül a fogyókúrázásban, vegye elő a képet, erőt fog adni.

Reggeli mozgás a nyerő

Kutatók megállapították, hogy ha reggel sportolunk, akkor 45 perc közepes vagy intenzív mozgás csökkenti a motivációt az evésre. Ha már megizzasztottuk magunkat, igazán kár tönkretenni a munkánkat. A séta tökéletes ha berzenkedik mindenféle edzőtermi mozgástól, lássuk be, ilyen is van, nem mindenki szereti a közösségi sportolást, akkor maradjon a sétánál. Napi fél-egy óra séta tökéletesen fitten tartja, megőrzi a lába izomerejét. A tempón meg mindig lehet gyorsítani, már ha megállt a fogyás.

A bőséges reggeli is nyerő

A Tel-avivi Egyetem Orvosi Központjának vizsgálata megállapította, hogy azok a fogyókúrázók, akik gazdag, bőséges reggelit ettek, amely még egy kis édességet is tartalmazott, többet fogytak a nyolc hónapos vizsgálat alatt, mint azok, akik szerényebb reggelit fogyasztottak.

Ökölbe szorul a keze?

Az bizony segíthet! egy 2011-ben készült tanulmány úgy találta, hogy az emberek akkor jobban tudták uralni az őket ért impulzusokat, amikor ökölbe szorították a kezüket legalább 30 másodpercig.

Kritikus 10 perc

Az evés iránti sóvárgás, vágyakozás rendszerint 10 perc alatt elmúlik. Ezt a kritikus 10 percet kell áthidalni egy beszélgetéssel, egy sétával, meditációval vagy körömlakkozással.

A fehérjeturmix segít!

A magas fehérjetartalmú turmixok hatékony segítséget jelentenek a fogyókúrában. Vízzel összekeverve, ha elég sűrűre hagyjuk, akkor kellemes, pudingszerű desszert lehet belőle. Erre esküszik Bobby Brown is, a kozmetikai márka alapítója.

Kistányér az adag

Soha ne egyen tálból, dobozból, tepsiből, sőt az asztalra is csak a kistányérnyi adagot tegye. Ezzel eleve nem ad lehetőséget magának a túlevésre. A maradékot azonnal tegye vagy csomagolja el, lehetőség szerint kis adagokban.

Mindig legyen jutalom!

Minden öt leadott kiló után tűzzön ki egy szívének kedves jutalmat, 10 kilónál már nagyobbat is lehet. A végső cél elérését pedig mindenképpen meg kell ünnepelni. Persze nem evéssel, jó, nem is feltétlenül hegymászással, de egy piszok szexi ruhával mindenképpen!

Vigyázzon velük! 10 úszógumi-növelő étel és ital

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.