Frissen Fejérből

2022.05.25. 12:03

Kihívás napi sportprogramok a Németh László Általános Iskolában (videó)

Csíkos pólóba és hosszú zokniba bújt, rajzolt bajuszos diákok lepték szerdán el a Németh László Általános Iskolát. A Kihívás Napja alkalmából a „Széchenyi Kihívás” pályáin próbálhatták ki magukat a fiatalok.

Baráth Eszter

Forrás: Baráth Eszter

A Magyar Szabadidősport Szövetség idén a Kihívás Napja témájaként Széchenyi korát jelölte meg. Ennek megfelelően a székesfehérvári Németh László Általános Iskolában is eköré építették a mai napot. Harsági Zsolt testnevelő tanárnak köszönhetően erre a napra a tornaterem lovardává, vivoldává, evezdévé, löböldévé és erőldévé alakult át. A tornaterem szertárában megtalálható sporteszközök átalakításával olyan ügyességi és akadálypályákat alakított ki a pedagógus, amelyeken a gyerekek örömmel teljesítették a feladatokat, miközben például az evezés, vagy a vívás alapmozdulatait sajátíthatták el.

Forrás: Baráth Eszter

Az intézmény arra kérte diákjait, a témának és a megidézett kornak megfelelően mindenki viseljen bajuszt, csíkos pólót vagy hosszú zoknit. Ennek a kérésnek természetesen szorgalmasan eleget is tettek, és így sorakoztak fel a bemelegítésen, ahol a 4.c osztály mutatta be a régi idők tornájának elemeit. A hangos nevetéssel átszőtt átmozgatást követően pedig elrajtolt a reformkori futóverseny is.

Délután sem maradnak sport nélkül a Németh László Általános Iskola diákjai, kosárlabda és labdarúgó mérkőzéseken csaphatnak össze az osztályok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában