Frissen Fejérből

2022.06.24. 14:00

Letették a bölcsőde alapkövét Pákozdon

Pákozd központi részén egy korszerű, minden elvásárnak megfelelő leendő bölcsőde alapkövét helyezték el pénteken.

Tihanyi Tamás

Balról a második Molnár Krisztián, mellette Kardos Ádám és Tessely Zoltán az alapkőletételen

Forrás: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az 570 millió forint értékű fejlesztés eredményeként pályázati forrásból egy negyvenkét férőhelyes, három új bölcsődei csoport részére alkalmas intézmény épül fel az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanon. A pákozdi Petőfi utcában tíz munkahely is létrejön: az új bölcsődében hat kisgyermeknevelő, három dajka és egy technikai munkatárs dolgozik majd.  

Az eseményen Kardos Ádám polgármester a település eddigi legnagyobb értékű beruházásaként beszélt az építkezésről, és felidézte: 2018-ban már volt egy nyertes pályázat, de egy évvel később a testületi tagok úgy döntöttek, a növekvő igények ismeretében nem szabad nekilátni egy 14 férőhelyes létesítmény építésének. Ezért az akkor elnyert 80 millió forintot visszaadták, vártak, ismét pályáztak és jól döntöttek.  

Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy a megye a rá bízott forrásokat sikeresen és eredményesen költötte el, ezért nyílt lehetőség újabb beruházások megvalósítására: ezek egyike lett a pákozdi. Bejelentette, hogy sikerült támogatói döntést hozniuk, s ezzel a pákozdi gyerekek épülésére a közelmúltban már több mint egymilliárd forintot tudtak biztosítani. Átgondolt és olyan fejlesztésekre van szükség, amelyek javítják a helybéliek életminőségét, és igényeiknek megfelelő, tette hozzá Molnár Krisztián, aki elismerte azt is, hogy a tóparti városok, községek növekvő lakosságszáma kihívás elé állította a településvezetőket. Gratulált ahhoz, hogy ennek Pákozdon sikerült megfelelni.  

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő kissé nagyobb léptékekben beszélt, amikor az ország 2023-as költségvetésének tervezéséről szólt. A részletekről szólva hangsúlyozta, hogy számolni kell a háborús infláció hatásaival, a világgazdaság növekvő bizonytalanságával, s e körülmények ismeretében hozzák létre a rezsivédelmi és a honvédelmi alapot. Nem mondanak le a családok további támogatásáról, amelynek mértéke olyan, hogy elsők vagyunk ebből a szempontból az Európai Unióban, de például az egészségügyi területre is százmilliárd forinttal több jut majd jövőre, mint korábban.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában