Frissen Fejérből

2022.08.10. 17:30

Több évtizedes adósságok, megújuló iskolák és óvodák Fehérváron

Egyáltalán nem mindegy, milyen körülmények között dolgoznak a tanárok, vagy hol vannak a gyerekek napközben. Ezért fontos lenne a bölcsődék, az óvodák és az iskolák mielőbbi korszerűsítése – mondta Cser-Palkovics András szerda délután a Hétvezér Álalános Iskola megújult vizesblokkjainak átadásán.

Borsányi Bea

Az egyik megújult mosdó a Hétvezér iskola tornatermi öltözőjéből nyílik. Török Szabolcs, tankerületi igazgató (b), Mészáros Attila, alpolgármester és Cser-Palkovics András, polgármester

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Négy oktatási intézmény vizesblokkjainak felújítása fejeződött be az elmúlt napokban a Székesfehérvári komplex oktatási célú fejlesztés elnevezésű projekt keretében, amelyre mintegy 250 millió forintot költöttek. A hamarosan kezdődő tanévben a Hétvezér, a Kossuth Lajos, a Munkácsy Mihály és a Táncsics Mihály Általános Iskola diákjai már a megújult, színes csempéjű – és ha lehet ilyet mondani - vidám mosdókat vehetik igénybe. Ezek hivatalos átadását szerdán együttesen a Hétvezér iskolában tarották, ahol a város több oktatási és nevelési intézményeinek tervezett, illetve már folyamatban lévő felújításáról is szó esett.

Elhangzott: ősszel 540 millió forintból további hat iskola vizesblokkjai újulnak meg, míg újabb öt intézményben várhatóan az év végén kezdődhetnek meg az egyéb felújítási munkálatok. A teljes felújítási projektre 19,75 milliárd forintot fordít a város, amely a fentebb említettek mellett tartalmazza a Vasvári, a Tóparti és a Kodolányi Gimnáziumok teljes felújítását, a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium homlokzat felújítását, illetve a Barátság Háza felújítását is.

Mindezeken felül az önkormányzat jelentős épület energetikai korszerűsítési programot is indított, amelynek keretében mintegy 1,6 milliárd forintot fordít 18, önkormányzati tulajdonban lévő oktatási intézmény energetikai felújítására: három ingatlan esetében komplex, 15 esetben pedig részleges energetikai felújítást végeznek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában