Szórakozás

2022.08.17. 11:33

Sztárfellépők szórakoztatták a mátyásdombiakat a falunapon

A falunapok talán a legnépszerűbbek az éves rendezvények közül Mátyásdombon.

Önkormányzat

Lelkes Tibor polgármester megköszönte Tóth Károlynénak a faluért tett lelkiismeretes munkáját

Forrás: Önkormányzat

A községben a falunap több mint harmincéves múltra tekint vissza, melyet minden év augusztusában rendeznek meg. Egy egész napos programsorozatot foglal magába, és a fő célja az összetartozás érzésének megerősítése, a generációk közti szakadék áthidalása, valamint a mindenekelőtt felhőtlen szórakozás lehetőségének biztosítása. A falunapok e tekintetben átvették a régi búcsúk hagyományát, melyre a leszármazottaknak kötelességük volt hazalátogatni. Manapság ez a hagyomány a falunapokkal öröklődik tovább.

Augusztus 13-án, szombaton tartották az idei falunapi rendezvényüket a mátyásdombiak, melynek főbb helyszíne a település központjában elhelyezkedő közpark, melynek szívében egy hatalmas szabadtéri színpad áll. A rendezvény a Magyar falu program, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a helyi önkormányzat és szintén helyi Gyermekvilág Mátyásdomb nevű alapítvány jóvoltából jött létre. A minden évben érkező árusok már napokkal a rendezvény előtt elfoglalták jól megszokott helyüket a park minden területén. Kora reggel a főzőverseny résztvevői felállították üstjeiket, idén több, mint tíz jelentkező az egész délelőttjét azzal töltötte, hogy a legkülönfélébb ételeket szolgálhassa majd fel a zsűrinek, és a rendezvény látogatóinak. Hagyomány, hogy a délelőtt érkezőket a főzőverseny résztvevői vendégelik meg egy kiadós ebéddel. Az eredményhirdetés során a nyertesek átvették díjaikat és az összes résztvevő emléklappal térhetett haza.

Forrás: Önkormányzat

A gyerekműsorok listáját a Mesélő Bőrönd Társulat kezdte egy népmesével, a következő előadás egy lendületes, zenés showműsor volt, amelynek keretein belül a gyermekek szuperhősökkel találkozhattak. Az utolsó fellépés egy hangszersimogató előadás volt élőzenével, szintén a Mesélő Bőrönd Társulat szórakoztatta majd egy órán át a kicsiket és a nagyokat, akiket a programok mellett várt az ugrálóvár és az arcfestés is.

16 órakor kezdetét vette az ünnepi megnyitó, melyet a szomszéd településről érkező Sweet Dreams Tánc-Sport Egyesület vezetett fel színvonalas színpadi táncával. Ünnepi beszédet mondott Lelkes Tibor polgármester, köszöntője után Tóth Károlynénak megköszönte a faluért tett lelkiismeretes munkáját, majd átadta az ajándékot. 17 órai kezdettel Dudar Feri mulatós előadását láthatták. A mulatós parti után Nagy Edmond lépett színpadra, hogy nagyszerű hangjával és örökzöld slágerekkel elkápráztassa a közönséget. A fialok és idősebbek is tűkön ülve várták Tolvai Renit, aki 19 órakor lépett színpadra. A koncert után a helyszín „felrobbant”: megérkezett Bódi Guszti és Margó! Fergeteges hangulatot teremtettek, minden résztvevő táncolt és énekelt, majd fotózkodásra is lehetőséget biztosítottak rajongóiknak. 21 órakor Szinetár Dóra lépett színpadra, aki szintén elvarázsolta a közönséget. Nem maradt el a tűzijáték sem, ami után Lelkes Milán és Kitlinger József helyi zenészek egészen hajnalig húzták a talpalávalót. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában