A zene világnapja

2022.10.02. 07:00

Az Alba Regia Vegyeskar lett a 2022-es Fricsay-díjas (galéria, videó)

Október 1-én, a zene világnapja alkalmából rendezték meg újra a hagyományos városi ünnepséget Székesfehérváron, a Gáz utcai sportcsarnokban.

Bokros Judit

Fotó: S Totto Rita

Szombaton este ismét alig lehetett ülőhelyet találni a csarnokban, annyian voltak kíváncsiak a műsorra és az abban szereplőkre, vagyis a Fehérvár zenei életét képviselő iskolák diákjaira, együttesekre, zenészekre. S persze arra, ki kapja idén a Fricsay Richárd Zenei Díjat, amelyet hagyományosan ilyenkor adományoz az önkormányzat.

A kitüntetett idén a 130 éves fennállását ünneplő, 50 éve ezen a néven működő Alba Regia Vegyeskar lett, amelynek vezetője, Kneifel Imre külön is kapott elismerést. Ezúttal intézményvezetői tevékenységét ismerték el, hiszen 2022-ben ment nyugdíjba a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI-ből, ahol igazgató volt. 

Az önkormányzat részéről Cser-Palkovics András polgármester az Összkarban résztvevő általános és középiskolai, valamint a felnőtt kórusok vezetőinek is külön köszönetet mondott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában