Honvédelem

2022.10.05. 13:54

A haditorna verseny a hazafias és honvédelmi nevelés része

13 csapat, 8 fizikai és szellemi kihívásokat tartogató állomás – ez az idei Országos Haditorna Verseny megyei döntője, amelyet szerda reggel rendeztek meg Székesfehérváron a Bregyóban.

Borsányi Bea

Idén már legalább egy lányt is kellett a csapatba nevezni

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Idén a tavalyihoz képest kevesebb csapat jelentkezett a megyéből, aminek egyik oka lehetett talán az is, hogy ebben az évben elvárás volt a négy fős középiskolai csapatokban legalább egy lány induló nevezése. A feladatok ugyanakkor – ahogy azt Németh Andor, alezredestől, a Fejér megyei eseményt rendező Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Hadkiegészítő és Toborzó Központjának parancsnokától megtudtuk - nem változtak. Idén is mátrix futás, tájékozódás, távbecslés, kézigránát célba hajítás, légfegyveres lövészet, honvédelmi totó, elsősegélynyújtás, akadálypálya, valamint fegyveres váltófutás szerepelt a kihívások között. A versenynap végére a Székesfehérvári SZC Jáky József Technikum I. csapata gyűjtötte a legtöbb pontot, így ők jutottak az országos döntőbe. Mögöttük a Jáky II. és a Székesfehérvári SZC Bugát Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája végzett.

A váltófutás a nyolc szám egyike, amiben bizonyítaniuk kell a csapatoknak
Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az Országos Haditorna Versenyt már több éve rendezi meg a Magyar Honvédség a hazafias és honvédelmi nevelés részeként. A megyei fordulókat a tanév első felében tartják, az országos döntőre, ahová minden megyéből a győztes gárda jut tovább, általában a második félévben kerül sor. A tavalyi tanév döntőjét egyébként áprilisban Balatonakarattyán tartották, ott a Budapesti Baptista Gimnázium csapat bizonyult a legjobbnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában