A jövő megérkezett

2022.11.30. 15:00

Drónos csapat az önkéntes megyei mentőszervezetben

A kutató-mentő tevékenység támogatása érdekében csatlakozott a Fejér Önkéntes Mentőszervezethez a zichyújfalui Double Ring Wings Project – olvasható a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

Katasztrófavédelem

Forrás: Double Ring Wings

A szervezet hozzáteszi, hogy az egyedi tervezésű és gyártású robottechnológiai berendezésekre szakosodott csapat fő profilja a pilóta nélküli légi- és víz alatti járművekkel (drónokkal) végzett kutatás és felderítés. 

A közleményben számos érdekességet is megtudhatunk a legújabb drónokról. Mint írják: „A hőkamerákkal és RGB kamerákkal ellátott, nagy hatótávolságú drónjaik kedvező légköri viszonyok mellett egy felszállással 5-10 négyzetkilométert is átvizsgálnak. Emellett a kárhelyszíneken beavatkozó egységek prevenciója érdekében sugárzás- és komplex gázmérőműszerrel felszerelt drónokat fejlesztettek ki, amelyekkel anélkül is lehetséges a feltételezetten szennyezett területek felderítése, monitorozása, hogy a veszélyes zónába emberek lépjenek be. A Fejér megyei székhelyű Double Ring Wings Project a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesületének alapító tagja. Forgószárnyas és merevszárnyas pilóta nélküli légi járműveikkel elsősorban nagy kiterjedésű szabadtéri tűzeseteknél, árvízi védekezésnél és eltűnt személyek keresésében tudják támogatni a katasztrófavédelem kutató-mentő tevékenységét.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!