Frissen Fejérből

2022.12.05. 07:15

Motoros Mikulások felvonulása Polgárdiban

Motorok és Mikulások: motoros Mikulások! Énekszó és szaloncukoreső! Kötélhúzás és fényképezkedés! A Fekete Sasok invitálására ismét vasparipára pattantak a piros ruhás szelíd motorosok.

V. Varga József

Fotó: Fekete Sas

– Az elmúlt években a járványhelyzet és a rossz időjárási körülmények miatt elmaradt a Fekete Sas Motoros Nemzetség által szervezett hagyományos Mikulás-motorozás, azonban az idén – az aprónép nagy örömére – ismét visszatérhettek a piros ruhás motorosok Polgárdiba, no meg Mezőszentgyörgyre és Lepsénybe – mondta el lapunknak Polácska Marcsi, a nemzetség elnöke és férjura, Horváth Péter.

A zúgó karaván a 7-es főút mentén (körforgalom, benzinkút) gyülekezett vasárnap délelőtt, és innen indult a látványos motoros felvonulásra.

Fotós: Fekete Sas

Polgárdiban, a városi piacon szép számú nézősereg várta a rendőri felvezetéssel érkező motorosokat. A piros ruhások szaloncukorral kedveskedtek a gyerekeknek, majd az „igazi” Télapó is felbukkant, aki megénekeltette a jelenlévőket. A rossznyelvek szerint a hófehér szakállú eredetileg a Pálinka dalt kérte a gyerekektől, de ugyanolyan örömmel hallgatta a Hull a pelyhest… is.

Fotós: Fekete Sas

A megfáradt szelíd motorosokat és a nézőket a gondozási központ munkatársai várták némi harapnivalóval és forró teával. A tovább indulás előtt még maradt idő egy kis játékra is. A motoros Mikulások és a gyerekek között kötélhúzó versenyt hirdettek, amelyet természetesen a kicsik nyertek.

Fotós: Fekete Sas

A randevú Mezőszentgyörgyön, a postánál folytatódott, a gyerekek megcsodálták a gépeket, és paroláztak, fényképezkedtek a Mikulásokkal. Lepsényben, a művelődési háznál folytatódott a program, a helyiek langallóval és teával várták a sok-sok motoros Mikulást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában