Ajándékcsomagokkal teli

2022.12.06. 17:39

Élményt adtak a gyermekotthonos és a sérült gyerekeknek – Curtis volt a meglepetés (videóval)

Egy fehérvári pár magánkezdeményezésére indult a Télapó-délután, melyet a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ egységeiben nevelkedő gyerekeknek és az intézmény dolgozóinak szerveznek. Varga Zsuzsannának és családjának köszönhetően kedd délután hatodik alkalommal érkezett a Mikulás hozzájuk.

Borsányi Bea

Fotó: Fehér Gábor / FMH

– Hogy mi késztet minket arra, hogy minden évben rendületlenül megszervezzük a Télapó-délutánt ezeknek a gyerekeknek? Aki egyszer eljön és megnézi ezt a rendezvényt, azonnal megérti – válaszolta Varga Zsuzsa a feol.hu kérdésére. 

A hat évvel ezelőtt indult kezdeményezés lendülete idővel nemhogy alábbhagyott, inkább még magasabb fokozatba váltott, hiszen az évek folyamán az ötletgazda családján és baráti társaságán túl akadtak még csatlakozó támogatók, akik szívükön viselik a gyermekotthonban élők sorsát és szívesen szereznek nekik örömet. Ebben az évben a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ gondozottjai mellett a Szent Kristóf Házból és a fehérvári Rákóczi Általános Iskolából is hívtak gyerekeket, így összesen 220 ajándékcsomagot osztott ki a Mikulás az Alba Regia Sportcsarnokban tartott eseményen, amelyre meglepetésvendég is érkezett Curtis személyében. 

Fotós: Fehér Gábor / FMH

– Talán a legfontosabb szempont az, hogy élményt adjunk a gyerekeknek, ezért a csomagon felül mindig szervezünk fellépőt is. A mostani esemény azért is izgalmas, mert két éve nem volt lehetőségünk személyesen találkozni a gyerekekkel. A járvány miatt tavaly és tavalyelőtt csak a csomagokat tudtuk nekik eljuttatni – tette hozzá Varga Zsuzsanna. 

A rendezvényt idén is nagyon élvezték a meghívott gyerekek.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában