Csengettyűszó

2022.12.08. 07:00

A Csendes éjt csilingeli a Csitáry-kút (videóval)

A várakozás, az advent időszakába lépve sokszor vettük már górcső alá Székesfehérvár fényeit, díszeit, karácsonyfáit, amivel az emberek még inkább ráhangolódhatnak a karácsonyi ünnepkörre. De nem árt, ha a fülünket is hegyezzük, így meghallhatjuk a "mennyei halleluját" is.

Horváth-Buthy Lilla

Ha jókor vagyunk ezen a helyen, akkor karácsonyi dallamot hallhatunk

Fotó: Horváth-Buthy Lilla

Láttunk mikuláshadat az egyik fehérvári iskolánál, botlottunk már bele jegesmedvébe és pingvinbe is, akik a Csónakázó-tónál haverkodnak a Mikulás eltévedt rénszarvasával. Egyes városrészek csodaszép, fányárban úszó fenyőfát díszítettek, a Városház téren a gyerekek nagy kedvence pedig egyértelműen a mesebeli, zakatoló kisvonat. A Városház tér ünnepi díszei mellett, ahol nemrég kisangyalok százai daloltak,  a püspöki palota udvarába csöppenve igazi "rejtett", elcsendesült csodavilág vár minket karácsonyig.

Azonban érdemes nem csak a látványosságokat pásztázva járni-kelni a városban: a csobogó víz hangja mellett ugyanis csengettyűszó csalogat a Csitáry-kútkoz. Ha valaki nyitott füllel jár a Rózsaliget környékén, akkor igazán kellemes élményben lehet része, de ez jól tudott. Most azonban a szorgosan üzemelő kút kis harangjait "átprogramozták", és az eddig megszokott, legkorábbi katolikus himnuszunk, a Boldogasszony Anyánk helyett (Boldogasszony Anyánk, régi nagy Pátrónánk!/Nagy ínségben lévén, így szólít meg hazánk:/ Magyarországról, édes hazánkról,/ Ne felejtkezzél el szegény magyarokról!) , karácsonyi dallal, a Csendes éjjel (Csendes éj! Szentséges éj!/Angyalok hangja kél;/Halld a mennyei halleluját,/Szerte zengi e drága szavát/Krisztus megszabadít, Krisztus megszabadít!) igyekszik örömet okozni az arra járó fehérváriaknak.

Figyelem, miután egészet üt az óra, mindössze másfél percig csilingel! Önök hallották már? Aki eddig lemaradt róla, most meghallgathatja:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában