Kosárlabda

2022.12.08. 22:15

Pénteken este a hajdúságiak érkeznek Fehérvárra

A hétvégi fordulóban, pénteken, 18 órakor a DEAC együttese vendégszerepel az Alba Regia Sportcsarnokban.

Horog László

Somogyi (fehérben) jó teljesítményére is szükség lesz pénteken

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A keddi, szolnoki, hosszabbításos vereség után pénteken a debrecenieket látja vendégül az Arconic-Alba Fehérvár. A vendégek a nyáron a szlovén David Dedeket ültették a kispadra, aki tavaly a lengyel Start Lublint irányította. Jobb szezonkezdésben bíztak, az eddigi meccseken 4 győzelmet és 6 vereséget számlálnak, a 10. helyen várják a folytatást, mindössze a Kaposvár, a Szeged, a Honvéd és a Nyíregyháza helyezkedik mögöttük. Iparkodniuk kell, ha szeretnének ott lenni a tavaszi kupadöntőben, ahova a bajnokság alapszakasza rangsorol, a legjobb nyolc léphet majd pályára a fináléban. A cívisvárosiak amúgy feljövőben vannak, utolsó két meccsüket megnyerték, legutóbb 90-72-re verték a Körmendet, a meccs után a vasiak trénere, Antonis Constantinides felajánlotta lemondását, amit nyugatiak vezetősége elfogadott. A debreceniek előzőleg a szegedieket gyűrték le 83-78-ra, korábban viszont szoros meccsen kikaptak Zalaegerszegen, 84-79-re, valamint hazai pályán 95-85-re a Falcótól.

A DEAC erős kerettel rendelkezik, a legutóbbi győzelem során a szerb Djordje Drenovac remekelt, 27/6 pontot jegyzett, a korábbi, válogatott center, Tóth Ádám 18/3 ponttal jelentkezett, az amerikai irányító, Scott 14/3, honfitársa, a center, Taylor 10 pontot jegyzett. A magyar magot a már említett Tóth Ádám mellett a legutóbb 12/6 pontot termelő, válogatott kerettag Mócsán Bálint, valamint Polyák László és Garamvölgyi Ákos jelenti.

A fehérváriak zsinórban öt győzelmet arattak, fel is léptek a tabella második helyére, a Falco mögé, azonban a keddi, 94-90-es, szolnoki vereség után egy helyet rontottak a táblázaton, a harmadik pozícióban várjuk a hétvégi összecsapást, 8 győzelemmel és 3 vereséggel.

Somogyi Ádám, az Alba irányítója 7/3 pontot gyűjtött Szolnokon. Pénteken egyértelműen győzelmet vár a csapattól. „Kedden, az Olaj ellen a támadó lepattanók miatt veszítettünk, ebben feltétlenül javulnunk kell. Pénteken, a DEAC ellen, hazai pályán természetesen nyerni szeretnénk."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában