Frissen Fejérből

2023.01.27. 14:21

Az egyik legszebb orvosi rendelő lett a nadapiaké (videóval)

Igen különleges és kellemes hangulatú orvosi rendelőt és védőnői tanácsadót kaptak a nadapiak. A polgármesteri hivatallal együtt, párhuzamosan újulhatott meg az épület, ahol cseppet sem lesz olyan érzése a látogatóknak, hogy egészségügyi intézményben vannak.

S. Töttő Rita

Győrik Balázs képviselő, Bédné Molnár Hajnalka védőnő, Tóth Károly alpolgármester, Sirákné Dr szigeti Margit háziorvos, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Oszvald Éva gyermekorvos, Köteles Zoltán polgármester, és Bakos László képviselő

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

A nadapi polgármesteri hivatal belső terei teljes mértékben önkormányzati forrásból újulhattak meg, a mellette lévő orvosi rendelő és védőnői tanácsadó pedig kormányzati segítséggel válhatott a 21. század igényeinek megfelelő intézménnyé. Pénteken délelőtt, hivatalos ünnepség keretében avatta fel e két épületrészt Köteles Zoltán polgármester, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, a nadapi képviselők, orvosok és a beruházás kivitelezésében szerepet vállalók.

Fotós: S. Töttő Rita / FMH

Ahogy azt az országgyűlési képviselő elmondta, kormány általi támogatás biztosította azt az alapvető forrást – közel 40 millió forintot -, amellyel az orvosi rendelő fejlesztése, megújulása elindulhatott. A 7 millió forintos önrészt pedig a nadapi önkormányzat tette hozzá a beruházáshoz.

Fotós: S. Töttő Rita / FMH

Orvosi rendelő és védőnői tanácsadó alakulhatott tehát ki a beruházás során. Az ünnepélyes átadón külön dicséretet kapott a kivitelező és a belső terek megálmodója is – nem véletlenül. A belső terek harmonikus, kellemes színvilágot, mintázatot kaptak, melyeket itt-ott nadapi fotók tapétái tesznek izgalmassá. A fejlesztés során történt energetikai korszerűsítés is. A mai kor kihívásainak megfelelően teljes mértékben kiiktatták a gázt, azaz elektromos és geotermikus megoldás született. Lecserélték az elektromos kábeleket, illetve a teljes víz- és csatornahálózat megújult. A bútorokat az önkormányzat és a helyi közösség állta.  

Az épület másik része, az önkormányzati hivatal is átalakult: az önkormányzat anyagi forrásából megvalósult beruházás során a hivatali terek mellett multifunkciós közösségi tér is helyet kapott az épületben.

Fotós: S. Töttő Rita / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában